Emäntä päätti ottaa härkää sarvista kiinni Nokin suhteen. Noks on nyt päättänyt aloittaa räyhäämään parille vastaantulevalle suomenlapinkoiralle (uroksia) ja sitähän ei toisaalta emäntä salli!   Tiedä sitten, mistä saanut tuon räyhäämisen päähänsä, kun yleensä kaikki muut koirat mennään jo suht nätisti ohi -ääntä voi tulla, mutta rähinää ei ole. Yhdessä vaiheessa tosin heidänkin puoleltaan kuului vastalausetta, joten onko siitä Noks ottanut onkeensa? Mene ja tiedä...

Emäntä sitten pähkäilyjen jälkeen uskaltautui laittamaan viestiä ko koirien omistajalle, kun samalla foorumilla pyöritään, ja pyysi heiltä apua ns. ohitusharjoitusten merkeissä. Eihän se ota, jos ei annakaan. Ja varsinpa oli iloinen yllätys, kun saikin myöntävän vastauksen heiltä!  Selvisi, että heillä on sama ongelma, mutta se vain kohdistuu Gamiin... Toinen heidän uroksistaan ei taas Gamia siedä, joten pörinää siltä suunnalta kuuluu aina välistä. Ja siinä vaiheessa meiltä kuuluu sitten pörinää Nokin puolelta heidän suuntaansa. Kiva oravanpyörä  Joten he olivat varsin innokkaasti tulossa mukaan ohitusharjoituksiin! JES!!!

Eilen otimmekin ensimmäisen kerran harjoituksia. Mentyämme kirkon parkkipaikalle, räyhäsi Noks niin maan perusteellisesti, kun heikäläiset näki. Ja jos ei pörrännyt, niin sitten vain kiljui suoraa huutoa  Emäntä lykkäsi Gamin kiinni valotolppaan, jotta pystyisi pelkästään Nokiin keskittymään. Siinä sitten alkuun otettiin vain "siedätysharjoitusta" jutustellen niitä näitä ja samalla saada koiria rauhoittumaan, varsinkin Nokia... Kyllähän se jo välillä rauhoittui, mutta aloitti heti kiljumisensa, jos jompikumpi näistä lappalaisista vähänkin vilkaisi tai sanoi jotain. Kun aivot vihdoin ja viimein tulivat Nokille päähän ja alkoi keskittymään emäntään, eikä vain niihin toisiin koiriin, saatiin tehtyä ohitusharjoituset todella hienosti! Vain kerran Nokilla ajatukset karkasi päästä, kun lkymmenisen kertaa ohituksia otettiin. Muutoin seurasi tiukasti emäntää  Luultavasti, kun tarpeeksi treenataan, niin näidenkin koirien ohitukset tulevat onnistumaan...  Emäntä otti myös Gamin kanssa ohitusharjoituksia, jotta hekin saivat omalle koiralleen treeniä Gamin suhteen. Gami on kyllä niin  Se ei kyllä noista välittänyt yhtään. Vain silloin oli sen näköinen, että "tulepas lähemmäksi", kun Gami oli tolpassa kiinni ja he menivät toisen koiransa kanssa ilmeisesti vähän liian lähelle Gamia siedättämään koiraansa. Mutta tässäkin vain emännän äänellinen huomautus sai Gamin unohtaman sen toisen.

Oikeasti. Ihana, että on ihmisiä, jotka ovat innokkaita auttamaan!  Uusiksi treeniä edelleen otetaan...