Viikko sitten tuli viimeksi juostua mökkitietä pitkin 3.5 kilsaa, kun emännän vasemman jalan kipuilut olivat jo unohtuneet. Gamikin oli aivan onnessaan päästessään taas juoksemaan reipasta vauhtia :-) Se ukko kyllä nauttii vauhdista! Muutoinkin tuntuu nauttivan juoksemisesta. Kun juoksuvaljaat laitetaan päälle ja ovi aukeaa ulos, ei poitsu pahemmin kinttujaan nostele matkan varrella eikä jää hajuihin kiinni, vaan mennä viipottaa todella reipasta vauhtia eteenpäin -peitsaten, kun ei kerran nopeampaa pääse (emäntä ei heti ovelta ala juoksemaan, vaan kävelylenkki tosiaan ensin alle) Ensimmäiset reilut 2,5 kilsaa oli aivan mahtava fiilis juostessa, jalka nousi emännällä kevyesti ja matka jatkui todella sujuvasti eteenpäin. Viimeinen kilsa alkoikin olemaan jo enemmän vaikeampaa ja veren maku suussa eteenpäin menoa emännän puolelta, mutta periksi ei vain voinut antaa - hölmöä! Lopulta piti lopettaa juokseminen, kun molemmat jalat yksinkertaisesti kipeytyivät lonkan koukistajan kohdista niin, ettei pahemmin kärsinyt askelia eteenpäin ottaa... Ja edelleen siitä sitten kärsitään... Tällä kertaa vain nyt oikean jalan lonkan koukistaja oireilee sekä samalla polvi, eikä tunnu hellittävän. Tämä viikko aikaa olisi kinttu saada kuntoon, kun lauantaina olisi tarkoitus kisoihin lähteä, mutta... Näkee nyt miten tulee käymään? Eilen emäntä meinasi juosta pihalla odottavan veljen autoon, mutta heti ensimmäisellä juoksuaskeleella matka tyssäsi ja vaihtui kävelyyn. Venytelty on, mutta apua ei ole siitä vielä pahemmin ollut, vaikka notkealle muutoin jalat jo tuntuukin ;-) Harmittaa vain niin maan vietävästi, että Gamilta jää nyt juoksulenkit saamatta, kun ei pyörälläkään pääse noille liukkaille menemään.

Tänään oli Gamilla fysioterapeutin (Maija) hoito ja siltä suunnalta tuli positiivisia asioita :-) Poitsu oli varsin notkea joka suuntaan, kun Maija taivutteli ja tutkaili. Hierottaessa Gami ei ollut niin pahasti jumissa, kuin olisi voinut kuvitella. Lavat olivat hivenen kireät ja oikean jalan takareisi ilmoitteli kireydestään Gamin piippailun muodossa ja hännän vipsahtaessa sivuun, selässäkään ei pahemmin vaikuttanut olevan jumikohtia. Lihaksia on tullut takaosaan lisää (JIPPII!!!) ja muutoinkin vaikutti lihaksiltaan hyväkuntoiselle :-) Tietty oik.lonkan päällinen edelleen odotuttaa vähän kadoksissa olevaa lihastaan, mutta sekään ei ollut enää niin silmiin pistävä kuin aikaisemmin. Eli edes jotain on emäntä saanut koirassaan aikaiseksi :-)

Lisäksi saatiin Maijalta hyviä jumppaohjeita, joilla saadaan syviä lihaksia vahvistettua. Niitä nyt pyrimme noudattamaan 3 x viikkoon. Myöskin ulkona tehtävä treeni tulee ohjelmaan, jolla saadaan nopeutta ja voimaa lisää takaosaan.

Emäntä myöskin hommasi Gamille joululahjan ennakkoon: Back on Track-verkkoloimen ja sitä on nyt pitänyt jonkin aikaa Gamilla päällä. Katsoo nyt sitten, että onko siitä loimesta loppujen lopuksi mitään apua, vai onko se vain emännän korvien välissä? ;-) Merkille on kyllä nyt tullut pantua se, että koiruus venyttelee entistä enemmän, tosin muutoinkin heikäläinen on venytellyt nykyään enemmän kuin aikaisemmin. Eli summa summarum: ei voi tietää onko loimesta ollut vielä apua, vai onko muutoin vain nyt tullut Gamille intoa venytellä lisää? (loimi ollut käytössä noin viikon)