Nyt ei ole kyllä emäntä ehtinyt, eikä myöskään jaksanut, blogia päivittämään ajallaan... Tuntuu aivot olevan edelleenkin unitilassa, joten edes jonkinlaista päivitystä nyt. Pääasiassa kisoista, koska ei vain enää muista viime viikon treeneistä mitään... Tai muistaa sen, että kertailtiin pariin otteeseen puomia ratojen päätteeksi, kun Noks ei suorittanut sitä emännän vaatimalla tavalla. Käsky koiralle mennä maahan, rauhoittuminen ja uusiksi. Ja se oli siinä. Hienosti! Enempää ei kyllä muista, joten ei kannata odottaa ratapiirrosta, kun sitä ei ole... Eikä selostusta treeneistä.

Gamin hammas tai siis se kolo siinä, on parantunut hyvin. Lääkkeetkin loppuivat jo sunnuntaina, eikä enemmälle ole tarvetta ollenkaan. Henki ei haise pahalle, joten nyt saa Gami antaa taas ihan vanhaan malliin pusuja naamalle. Myös pariin otteeseen on saanut syödä puruluita (nahkarullia), mutta todettava se on, että onhan se vähän hankalaa... Syötyä ne tulee, mutta pitkään menee. Emäntä osti kyllä koiruudelle vartavasten rouhetikkuja, mutta ne eivät kuulu Gamin suurimpiin suosikkeihin.

Sunnuntaina 5pvä käytiin kisoissa Varkaudessa, jossa kaikilla neljällä agilityradalla oli tuomarina Salme Mujunen. Oli kyllä sellainen aamupäivä kelin suhteen, ettei tosikaan! Ei muutoin, mutta tuuli varsin kovasti ja kylmästi! Eihän se mitään jos aurinko paistoi, mutta heti kun tummat pilvet kertyivät taivaalle, kylmeni ilmakin varsin kiitettävästi. Ensimmäisellä radalla pystyi juoksemaan t-paita päällä, toiselle radalle mentäessä emäntä pähkäili treeniliivin lisäämisen kanssa. Laittoi päälle, otti pois, laittoi päälle ja otti pois... Ja lopulta totesi ennen radalle menoa, että siellä oli kylmä!!! Kolmannelle radalle laittoi jo treeniliivin ja viimeiselle radalle oli pakko laittaa jo takki! Muutoin olisi jäätynyt...
Ensimmäinen rata meni emännän hermoja kiristellessä. Alku meni keinulle asti hyvin, mutta liekö tuuli / musiikki (jos se nyt silloin soi?) / Nokin räksytys teki sen, että emännän normaalilla äänellä annetut käskyt kaikuivat kuuroille korville keinulle mentäessä ja vähän sen jälkeen hypylle mentäessä? Totesikin radan jälkeen, että jatkossa on huudettava kilpaa Nokin kanssa... Noh, ensimmäiseltä radalta siis 10 virhettä, koska meni keinusta ohi, eikä osannut irrota hypylle (kielto), muutoin ok rata. Tässä kyseinen rata, muilta radoilta ei olekaan videoita.

5.6.2016+Agi1+Noks.mp4?img=thumb280nocro

Toisella radalla emäntä tosiaan huusi kilpaa Nokin kanssa, tai ainakin tuntui siltä. Käskyt kuitenkin menivät hyvin perille. Muutoin hyvä rata, mutta kepeille meno 90 asteen suljetusta kulmasta oli sen verran vauhdikas, että Noks ei taipunut toiseen väliin. Joten virhe siitä eli 5vp.

Kolmannella radalla alkoi yhteistyö entisestään sujumaan, vaikkakin parissa kohtaa oli "lieviä" pelastuksia. Mm. yhdelle hypylle mentäessä emäntä huomasi, että linja oli väärä, joten koiruus olisi tullut ohi. Pikainen korjausliike ja kyseinen kohta puhtaasti. Noks teki todellakin töitä hypyillä seurakaverin mukaan. Tältä radalta tuli lopulta 0vp, kun kaikki "pelastukset" selvitettiin. Sinänsä ihmeellinen rata, että siellä ei ollut keppejä ollenkaan! Tosin ei ollut puomiakaan, kuten ei noilla kahdella ensimmäiselläkään radalla... Tosin se on tyypillistä Salmelle, ettei välttämättä puomia ole. Mutta se oli harvinaista, että ei ollut tosiaan edes keppejä. Etenemä tällä radalla oli 4,22m/s. ja sijoitus 9/42.

Viimeiselle radalle ilmeistyivät kentälle sekä kepit, mutta myös puomi! Ja siitä emäntä oli tyytyväinen. Nyt ei ole pitkään aikaan ollut puomia kisaradoilla, joten olisihan se varsin kiva edes kerran päästä katsomaan puomin tilanne ennen SM-kisoja... Tämäkin rata meni varsin hyvin, vaikkakin parissa kohtaa olisi voinut mennä vielä paremminkin. Ja se mistä emäntä oli erityisen onnellinen, oli puomi! Se oli juuri sellainen, kuin mitä sen pitääkin olla ja mitä se on aina ollut treeneissä. Huippu! Harmi oikeastaan, ettei videota ole... Rata tehtiin puhtaasti läpi, eli 0vp, sij. 4/36 ja koiruuden etenemä 4,03m/s. Eli päivä päätettiin tuplanolliin!

Mutta pitääpä tähän vielä laittaa, että emäntä oli kyllä varsin ylpeä -ja yllättynytkin - Gamin johdosta.
Oltiin tulossa jäähyttelylenkiltä ja kapealla tiellä oli vastassa sheltti omistajansa kanssa. Sheltti oli ojanpohjalla kinttuansa nostamassa, kun oltiin ohi menossa, molemmat koirat sivulla niin, että emäntä oli siinä välissä. Sepäs ampuikin sieltä varsinaisella rähinällä Gamia kohti, mutta uketsu vain katsoi alentuvasti ja jatkoi matkaansa. Eikä edes Noki reagoinut tuohon mitenkään. Joko Gamille on tullut järkeä päähän tai sitten vanhuus on iskenyt. Normaalistihan se olisi tuossa vaiheessa jo kohti tulevan räkyttäjän möyhentänyt.