Maanantaina 9.pvä pääsi Noks osteopaatin käsittelyyn, kun Johanna Mankinen tuli Kurkimäkeen koiria hoitamaan. Gami jäi tällä kertaa ilman, mutta emäntä arvelikin vievänsä heikäläisen joulu-tammikuussa fyssarille, koska ei nyt niin akuuttia vaivaa kuitenkaan ole Gamilla. Ei kyllä oikeastaan Nokillakaan, mutta on nyt tullut doboiltua suht paljon, sekä kisattua ihan reippaasti. Ja yhdellä metsälenkillä Noks vähän nitkautti itseään selästä, kun takajalat liukastuivat ex-lätäkön liejussa Nokin tehdessä samalla käännöstä.

Noks on oikeasti oppinut nauttimaan hoidoista! Ensin heikäläisen piti tutkia huone ja Johannan läppäri tarkkaan, sen jälkeen tunkea viiksikarvansa Johannan nenään ennen kuin malttoi mennä kyljelleen matolle. Ja siihen kun pääsi, alkuihmettelyn jälkeen nukahti... Toiselle kyljelle käännyttäessä silloinkin piti käydä ne viiksikarvat tunkemassa Johannan nenään ja sitten vasta asettua matolle.

Toisessa kyljessä kylkiluiden välissä oli ns "imakka" paikka eli se nitkahdus oli vähän tehnyt siihen jumia, mutta muutoin kuulemma koiruus oli oikein hyvässä kunnossa! Johannan mielestä Noks ei ole kertaakaan ollut niin hyvässä kunnossa hänen hoidoissa ollessaan kuin mitä nyt. Eikä koiruus ole yhtään liian lihava, saati laiha. Juuri passeli. Hyvä!
Ja hyvä oli nyt käyttää Noks hoidossa, koska tuo kylkiluiden välissä ollut jumi ei ollut äitynyt pahaksi, mutta jos sitä ei olisi hoidettu, olisi se myöhemmin alkanut vaikuttamaan.
Johannan kommentit:
"Oik. puolella keskimmäiset kylkiluut liikerajoitus. Rintarangan keskialueella liikerajoitusta. Muutoin ok."

Kun hoito oli ohi, oli Noks aivan sen näköinen, että ei tiennyt missä oli? Varsin oli kysyvä ilme tyyliin: "Mikä maa, mikä valuutta???" Taisi poitsu tosissaan ottaa ja rentoutua kunnolla.