Viime viikonloppuna (30.8.) oltiin Kurkimäessä kisoissa, tuomarina kaikilla kolmella radalla (2 x agi + hyppy) oli Kari Jalonen.

Aamun ensimmäinen agirata oli taas vähän "vauhdikas", kun Noks vain yksinkertaisesti intoutuu... Se käy yleensä aina ensimmäisessä kisassa ns kierroksilla, joten haukkuääni on kimeämpi kuin normaalisti, siitä paljastuu aina sen hetkinen "kierrosluku". Ja keskittyminen jossain. Kyllähän me töitäkin yhdessä tehtiin, mutta ei vain malttanut koiruus ottaa puomin kontaktia, vaan se loikittiin yli. Suht heti perään, kun emäntä oli menossa kepeille, Noks meni emännän jalkojen edestä puomille... Eli hylätty. Lupahan oli rata tehdä loppuun, mutta emäntä päätti lähteä radalta siinä vaiheessa pois, kun het'kohta Noks hyppäsi yhden hypyn väärinpäin (emännän moka). Joten suht suorinta tietä radalta pois, mitä nyt vain A-esteen kontakti käytiin siinä ohimennessä ottamassa... Myönnetään, että emäntää todellakin ärsytti tuo puomin kontakti ja paljon! Sitä on kuitenkin NIIN paljon treenattu, että pitäisihän se onnistua!

30.8.2015+Noki+1.mp4?img=thumb280nocrop&

Toiselle agiradalle mentäessä Noks oli jo rauhallisempi. Homma toimi ja yhteistyö pelasi ja Noks keskittyi ja kuunteli ohjeita. Jopa puomilla! Ja oikeasti parasta tässä päivässä olikin se, kun Noks otti tällä radalla puomin niin mahdottoman hyvin, ettei voi uskoakaan! Emäntä oli kyllä radan jälkeen aivan onnensa kukkuloilla! Ja pelkästään puomin kontaktin johdosta, vaikka tältä radalta saatiinkin myös puhdas nolla! Keinunkin kontakti oli todella hyvä, eikä A:n kontaktikaan huono ollut, takajalat osuivat selvästi kontaktille (vaikka jonkun mielestä voi näyttääkin siltä videolta katsottuna, että loikkaa korkealta... Tuomari on vain sopivasti edessä, jolloin ei näe kunnolla missä raja kulkee)
Radan tuloksena siis 0vp. ja sijoitus oli 8 (koirakoita 28). Nokin etenemä radalla oli 4,28m/s.

30.8.2015+Noki+2.mp4?img=thumb280nocrop&

Kolmas rata oli hyppyrata. Tälläkin radalla oli yhteinen tekemisen meininki, eikä ongelmia tullut, vaikkakin yhdessä pyörityksessä tuntui, että emäntä töpötteli vain suht paikoillaan, ei kovin luontevaa ohjausta. Mutta väliäkö hällä, kun loppusaldona tältäkin radalta oli nolla virhepistettä!!! Siis hei! Me saatiin TUPLANOLLAT tältä päivältä! Ensi vuoden SM-kisoja ajatellen ei siis tuplista enää tarvitse stressata myöhemmin, enää on vain ne loput puuttuvat nollat... Radan tuloksena siis 0vp. ja sij. 5 (koirakoita 26). Etenemä Nokilla oli 4,23m/s. Jännä, että Noks oli agiradalla nopeampi, vaikka kontaktit olivat hidasteena, mutta ilmeisesti rataprofiili oli siellä sitten sujuvampi. Tai rata muutoin sujuvampi.

30.8.2015+Noki+3+HR.mp4?img=thumb280nocr

Emäntä huomaa saaneensa itseensä vähän lisää vauhtia, joten paremmin pysyy Nokin matkassa. Mitä nyt vain juoksutyyli näyttää varsinaiselle töpöttelylle, mutta vauhtia kuitenkin löytyy varsinkin juoksusuorilla. Minitrampoliinin hommaaminen ja sen ahkera käyttö on näköjään tuottanut tulosta. Tästä on hyvä jatkaa. Päivän tosiaan kruunasi tuo puomin alastulon kontakti, tuplanollat olivat vain plussaa siihen päälle.