Kun ei taas onnistu, niin sitten se ei onnistu! TAAS tutut kontaktivirheet puskevat pintaan kisoissa...!!! Kohta alkaa emäntää taas enemmänkin tympimään...
Eli olimme sunnuntaina kisoissa Pieksämäellä, jossa tuomarina kaikilla kolmella radalla Minna Väyrynen.
Ensimmäisellä agilityradalla Noks loikkasi keinulta (!!!) pois ja emäntä tässä vaiheessa jo mietti, että ottaako uusiksi? Päätti kuitenkin jatkaa rataa, koska oltiin vasta alkutekijöissään. Mutta kun loppupätkällä puomilta loikkasi varsin törkeästi alas, siinä emäntä palautti koiruuden takaisin kontaktille, joten tulos luonnollisestikin hylätty.
Oli tässä radassa jotain hyvääkin. Noks irtaantui todella hyvin ja kun keinulta oli jo virhe tullut, niin emäntä uskalsi kokeilla vähän rajoja. Ei vienyt enää niin paljoa ns loppuun asti, vaan antoi koiruuden itsenäisti tehdä töitä. Ja Nokihan teki. Hienosti. Voisi sanoa, että emännästä välillä tuntui, että ohjauksen suhteen mentiin veitsen terällä, lipsahtaako esteen väärälle puolen tms, mutta ei. Pujotteluunkin haki todella hienosti ja emäntä sai tehtyä persjätön pujottelun loppuun katsomatta koiraa..

Toisella agiradalla heti alussa tuli puomin alastulosta taas virhe, nyt ei ihan niin pahasti loikannut, mutta loikkasi kuitenkin. Ja ampui samointein putkeen eli väärälle esteelle... Joten hylätty. No, turhapa tässä on mitään puomia enää uudestaan ottaa tässä vaiheessa, joten jatkettiin rata normaalisti loppuun ja taas emäntä teki testailujaan... Kun Noks oli kepeillä, emäntä siirtyi sivusuunnassa jo kauemmaksi seuraavan esteen luokse ja todeta täytyi, että hyvin Noks kesti sen! Poitsu pujotteli hienosti itsenäisesti loppuun asti. Jei! Ja tällä radalla koiruus otti peräti A-esteen, sekä keinun kontaktit! Muutoinkin koiruus irtosi ja ohjaantui todella hienosti.

Viimeinen rata oli sitten hyppyrata. Ja koska siellä ei ole kontakteja, niin virheitähän ei niistä voi tulla! Joten ei tullut, eikä tullut mitään muitakaan virheitä. Ellei oteta huomioon sitä, että heti radan alussa emäntä joutui vähän miettimään kesken ohjauksen, että minne sitä pitikään seuraavaksi mennä??? Jos tutustumisvaiheessa emäntä sekoili ko kohdassa suunnan kanssa, joten tottakai sitten varsinaisella kisaradallakin. Mutta Noks ei varmaan edes tajunnut, että jotain tällaista "ongelmaa" radalla oli, koska se oli vain sellainen pikainen tuumaustuokio... Kepeille meno oli kyllä varsin mahtava tällä radalla, mutta muutoin ohjaus olisi saanut olla vähän järkevämpää...

11.10.2015+HR+Noki.mp4?img=thumb280nocro

Mutta tulos siis 0vp. Ja TAAS meille kävi niin, että serti meni nenän edestä. Luokan voittaja sai hyppysertin, kun Noks oli toinen... Noh, jospa se joskus osuisi kohdille! Toivottavasti!!! Etenemä Nokilla oli 4,03m/s.

pmk.jpg

(Ja juu... agiradoista ei ole videota, joten niitä ei kannata odotella)