Oli aika uusia rokotukset poitsuille, tai ainakin osa niistä. Ja enemmänkin olisi voinut jos vain tuo emännän p*rkele olisi osannut kunnolla tavata rokotuskirjat läpi ja katsoa mikä menee myös uusittavaksi maaliskuun aikana... Mutta kun kerran puusilmä sattui tällä kertaa olemaan ja oli tilannut vain kennelyskän nenään laitettavat rokotteet, niin mennään sitten vielä uudestaan Gamin kanssa hakemaan rabies myöhemmin. Huoks. Tyhmyydestä sakotetaan, eikö niin?

Samalla reissulla tutkittiin Gamia sitten vähän tarkemmin pattien suhteen. Voisi puhua kyllä jo yksikössä, koska toinen etujalassa ollut patti oli ottanut ja hävinnyt pikkuhiljaa pois, vain pieni karvaton näppylä oli enää jäljellä. Oikean etujalan ranteessa olevaa pattia taivuteltiin ja koploteltiin ihan perinpohjin ja todettiin, että se ei ole kipeä. Ainakaan tällä hetkellä. Epäilys on, että siinä on rustomuutos eli mahdollisesti jotain pientä rikkoa on joskus ollut ja se on tuon muutoksen tehnyt. Seurataan.

Koska Gami varsin herkästi vetää itsensä jumiin selästään, tutkittiin samalla myös käsipelillä eturauhanen (voi säteillä kipuna selkään). Vain lievästi oli suurentunut, joten eläinlääkäri ei pitänyt sitä pahana, eikä uskonut sen aiheuttavan jumimista. Joten jatkettiin tutkimaan seuraavaksi selkää, jossa olikin taas pientä jumia olemassa. Lonkissa ei tuntunut rutinaa eivätkä olleet kipeät, vaan antoi niitäkin ihan rauhassa tutkia ja taivutella. Joten suurin syy Gamin aika ajoin esiintyvään ontumiseen oli lääkärin mielestä etuosassa. Ja selässä. Vaikka se ei nyt onnukaan, niin rasittavammat lenkit (mm.umpihanki, juoksu asfaltilla) ilmeisesti kipeyttävät etuosaa (kyynärnivel, ranne) ja siten aiheuttaa selän jumimisen. Pitää seuraavalla kerralla, kun pahempi ontuminen tulee, käydä Gamia uudestaan näyttämässä lääkärissä...

Eläinlääkärin sanoja lainataksemme:  "Onko Gami tullut vanhaksi?".  Gamin pallit (eli suomennettuna kivekset) ovat pienentyneet entisestään, joten nekin joutuivat koploteltaviksi. Kuitenkin edelleen on normaalia uroskoiran käyttäytymistä: merkkailua ja nartut (ja varsinkin niiden juoksuajan merkkailut) kiinnostaa, mutta ne pallit vain häviää... Joten ei mitään hälyttävää. Normaalia vanhuuden tuomaa "ongelmaa" joillekin koirille. Pienenevät, kun siittiötuotanto alkaa päättymään.