Osteopaatti Leena Piira tuli taas Kurkimäkeen hoitamaan koiria, joten emäntä varasi hänelle ajan eiliselle päivälle yhdelle koiralle. Ja pitkään, vielä viime hetkeen asti, mietti kummanko koiruuksista vie hoidettavaksi? Päätyi lopulta Gamiin, koska heikäläisellä on ollut ontumisongelmaa (vaikka ei juuri nyt onnukkaan) ja lisäksi jumittaa suht helposti ristiselästään itseään. Ja pari päivää aikaisemmin huomasi, että koiruuden oik. etujalan ranteeseen oli tullut patti... Ei kipeä, eikä aristanut muutoinkaan, mutta selvä, suht iso patti nivelen kohdassa. Toisessa etujalassahan Gamilla on myöskin jokin pienen pieni patti, josta ei ole myöskään mitään tietoa mikä se on??? Ja tämä patti ei ole nivelen kohdassa, vaan ylempänä.

Ensimmäisen tutkimuksen perusteella lantio oli suorassa, mutta selkä vähän kierossa oikealle. Tämä ilmeisesti tullut juurikin niistä ontumisista, kun Gami on pahimmoillaan loikkinut kolmella jalalla. Tosin nykyään emäntä on pitänyt huolen, ettei tilanne ole enää tuohon asti päässyt, vaan on osannut jo aikaisemmin hieroa jalasta kireydet pois. Oik. kyynären kohdalla oli lihaskireyttä varsin paljon, varmastikin nivelrikosta johtuen. Mutta se on helpottanut yllättävän hyvin hieronnalla. (ja nivelaineitahan Gami syö jatkuvasti). Ranne ei ollut tosiaankaan kipeä, mutta epäilys on, että patti olisi ns nivelnestettä tms eli onko ranteeseenkin nyt tullut rikkoa??? Muutoin Gami olikin kunnossa ja ikäisekseen varsin hyvässä lihaskunnossa. Luonnollisestikin ikä alkaa jo tekemään tehtävänsä, joten takaosasta alkaa pikkuhiljaa lihakset kuihtumaan, mutta ei todellakaan ollut ollut vielä mitään hirveän selkeää muutosta. Vähän vain oli takaosastaan heikompi, mutta joskus nuoruudessaan ollut paljon heikommassa kunnossa takaosan lihakset (lantio oli ollut pahasti vinossa ja lukossa pidemmän aikaa).

Leenan kanssa oli kyllä puhetta, että kun emäntä vie Gamin lääkärille näytille juurikin noiden pattien takia (ja samalla voisi eturauhasen tutkia), niin olisi varsin hyvä ottaa kuvat sekä ranteesta, että kyynärestä, jotta näkee missä mennään...