Tai ainakin yrittävät? Nokin siis.

Tässä on nyt parit agitreenit käyty sitten viimeisimmän päivityksen. Ratoja ei ikävä kyllä treeneistä nyt tule (liekö kukaan kaipaakaan?), kun ei tullut piirrettyä niitä heti ylös treenien jälkeen. Mutta koettiin sellainen Ahaa-elämys Nokin kanssa viimeisimmän päivityksen jälkeisessä treenissä. Tai Noki koki. Kouluttajanamme oli silloin Harri ja Noks on ihan onnessaan Harrista -hän, kun on ollut ns. "namisetä" (Nokin uran alkuaikoina kontakti- ja pujotteluharjoittelut, jolloin Harri palkkasi), joten Noks on kovastikin Harrin perään.

Niinhän siinä ensimmäisessä heinäkuun treenissä kävikin (24.7.), että Noks ampaisi ensitöikseen Harrin luokse... Päädyttiin sitten tekemään niin, että jos ja kun Noks menee Harrin luokse, Harri kääntää selkänsä ja kävelee tilanteesta pois. Olisittepa nähneet Nokin ilmeen, kun noin sitten tapahtui!!! Se oli täysin pöllämystynyt! "Heiii... mihin sie menet???". Otettiin treeni siitä sitten taas alusta ja sen jälkeen Noks ei enää edes yrittänyt Harrin luokse, katsoi vain... Toisella kierroksella pistettiin lisää häiriötä Nokille, kun Harri tuli lähemmäksi ja oli kyykyssä. Onnistui! Ja viimeisellä treenikierroksella Harri jo vähän enemmän häiriköi ja Noks ei mennyt luokse! Katsoi kyllä, mutta teki töitä emännän kanssa. Yhdessä vaiheessa häiriö oli kyllä jo vähän liikaa, joten sitä sitten lievennettiin... Mutta voitte uskoa, että emäntä oli varsin onnellinen näiden treenien jälkeen, kun tajusi, että Noks todellakin voisi saada ne aivot ja keskittymisen päähänsä! Huippua! Emännän olotilaa ei voi edes kuvailla, niin onnellinen heikä oli!

Seuraavissa agitreeneissä tulikin sitten jo enemmän häiriötä, kiitos treenikavereiden. Silloin oli jo pari kolme henkilöä häiriköimässä keskellä rataa, kuka hyppien paikoillaan, kuka juosten vastaan tms. Ja Noks ei mennyt niiden luokse!!! Yhdessäkin vaiheessa, vaikka oli suora linja A-esteeltä hypylle ja siitä tiukka käännös oikealle, niin Noks tuli emännän mukana, vaikka "häirikkö" juoksi pientä ympyrää heti suoran päässä. Vähän Noks kyllä häntä katseli kääntyessään, mutta ei mennyt! Muutoin ei kyllä treeni ihan joka kohdassa mennyt ihan nappiin, varsinkaan alussa... Joko emännältä lelu tippui kädestä kesken matkan tahi Noks ei vain yksinkertaisesti onnistunut menemään sinne minne piti: putkesta putkeen samalla, kun emäntä leijeröi puomin... Tämä kohta sitten lopulta tehtiin niin, että emäntä vei koiruuden liki kädestä pitäen jälkimmäiseen putkeen... ja sitten sekosi jo itse ohjauksessaan. Mutta loppurata treenistä meni kyllä aivan huipusti, vaikka mm pujottelulle vienti oli varsin haastava.

Rallattelua Gamin kanssa

Näiden putkihässäköiden ym jälkeen oli Noks jo varsin valmista kauraa, joten kun viimeisellä kierroksella saatiin tehtyä koko rata kertaalleen läpi ja Nokin vuoroa vielä jäi, pisti emäntä koiruuden lepäämään ja antoi Gamille mahdollisuuden rallatella sielunsa kyllyydestä.

Voi mahdoton! Mieletön haukku alkoi Gamilla, kun se tajusi pääsevänsä mukaan ja häntä pyöri villisti ympyrää! Halliin sisälle mennessä hyppi ja loikki emännän rinnalla ja oli niin onnesta soikeana kuin olla ja voi! Ihana <3 Emäntä ei ottanut Gamin kanssa muuta kuin putkirallattelua ts kahdesta kolmeen putkea peräjälkeen + pujottelua ja koiruus painelsi hullun lailla menemään. Ei ollut vauhdin puutetta. Kertaalleen kyllä maksihypynkin siinä ohimennessään hyppäsi, mutta se ei nyt onneksi haitannut mitään. Voi luoja, että koira osasi olla onnellinen <3  Siinä sitten yksi oli kentän laidalla katsomassa ja odottamassa oman ryhmänsä alkamista niin, kun emäntä lopetteli Gamin kanssa, kuului kentän laidalta kysymys, että onko se pentu??? Jeps, 8,5 vuotias pentu... Totesi kyllä sitten, kun ohi mentiin, että kieltämättä harmaata naamassa onkin, joten ei ihan pentu ollutkaan.