Osteopaatti Leena Piira oli taas käymässä Kuopiossa, joten jo tavaksi tulleen tavan mukaan, emäntä vei molemmat koiruudet hänelle hoidettavaksi. Näin se käy hyvin, ei tarvitse itse lähteä ajelemaan minnekään kauemmaksi.

Ensimmäiseksi otettiin Gami käsittelyyn ja Noks sai jäädä autoon. Ainakin viimeksi Gami otti Nokista häiriötä, kun se touhotti omiaan, joten nyt emäntä ajatteli eliminoida häiriöt heti alkuun. Ja onneksi hoitohuoneen alakerrassa olleet agilityn joukkue-Piirinmestaruuskisat olivat jo ehtineet olla ja loppua, joten sieltäkään ei enää mitään mölinää kuulunut. Jos hoitoaika olisi ollut aikaisemmin, ei välttämättä ainakaan Nokin hoidosta olisi tullut mitään, kun se on sellainen kaikkeen reagoivat tyyppi...Kuulemma äänet kuuluivat silloin varsin selvästi ja jotkut hoidettavat koirat ottivat häiriötä.

Eli Gami siis käsittelyyn. Emäntä oli viime viikolla Gamia jonkin verran hieronut, mutta tiesi kyllä, että ei tarpeeksi. Lisäksi emäntä oli pistänyt merkille, että nyt viimeisimpinä viikkona on Gami lenkille lähtiessä alkuun kulkenut takajalat levällään -aivan kuin olisi märkä maa ja sitä inhottaisi (heikä ei siis tykkää märästä maasta, kun mahan alus ja pallit kastuvat!). Nätisti taas antoi Gami itsensä hoitaa, mutta se möly mitä se piti!!! Koko ajan jotain ihmeen kitinää tai kuten emäntä yhdessä vaiheessa totesi, että oli kuin pikkusika röhkimässä! Piirakin moista ääntelyä ihmetteli, koska ne kireydet mitä Gamilla oli, eivät olisi kyllä tuollaista ääntelyä aikaiseksi saaneet. Kun Gamilla on ollut todella pahasti paikat vinksallaan ja todellakin kipeät, niin silloinkin se on ollut täysin hiljaa. Päätään nostamalla ja katsomalla on vain ilmoittanut, että siellä jotain olisi. Tai ehkä ihan pieni piippaus kuulunut. Mutta tämän kertaiset mölinät olivat kyllä ihan teatraalia! Liekö sitten alkanyt pitkästyttämään? Tai kärsimättömyyttään kitisi? Oikeasti nykyään heikä kitisee entistä enemmän kuin aikaisemmin. Liekö tuleva vanhuus aiheuttaa sen, että heikäläisestä on tulossa kärsimätön ja sitä pitää ilmaista mölisemällä? Mm. viikonloppuisin aamuisin on aina samanlaista mölinää havaittavissa, kun heikä haluaisi herätä ja muut ei... Tiedä häntä. Mietittiin myös yleisesti, että onko kuulo vielä kunnossa ja emäntä vähän arveli, että ei. Joskus joutuu huomattamaan uudemman kerran tahi mahdollisesti vielä kovemmin huutamaan koiruutta luokseen, jos jotain mielenkiintoista on sillä hetkellä tutkittavana... Ei korvaansa silloin lotkauta. Noh... Myymälän puolelta kuului yhdessä vaiheessa vinkupallon vienoinen piippaus ja kylläpä heti herran korvat ja pää kääntyivät siihen suuntaan!

Kaikesta mölinästä huolimatta hoito saatiin siis tehtyä oikein mallikkaasti, kuten yleensäkin Gamin kanssa. Vasen SI-nivel lukossa. Lihaskireyttä oikealla, etenkin rintarangassa. Ja siinäpä ne Gamin osalta. Sekä nivelaine ja ravi ovat tärkeitä Gamille, joten pitää pitää huoli, että Gami ravaa eikä nivelaineen antoa keskeytetä. Yleisesti ottaen Gami oli niveliltään oikein hyvässä kunnossa ikäisekseen. Kaikki tuntuivat joustavilta, rahinaa ei tuntunut, eikä selässäkään tuntunut spondyloosin alkuja, vaan jokainen nikama sielläkin jousti nätisti kuten kuuluukin. Hyvä näin!

Ja sitten oli Nokin vuoro...Gami itki vähän emännän perään, kun emäntä lähti välillä hakemaan Nokia autosta. Gami osaa olla nätisti toisen ollessa hoidettavana, joten Gami sai jäädä paikalle. Noki yllätti!!! Aivan totaalisesti sekä Piiran, että emännän! Molemmat olivat aivan hölmistyneitä! Alkuhöseltämisen jälkeen (ne perinteiset hillumiset, Piiran tutkiminen ja huoneen tarkistaminen ym) ja kyljellään ollessa heti ensimmäisen kiemurtelun jälkeen, Noks NUKKUI !!! Ja oikeasti Nokilla oli todella kireitä, ja varmasti kipeitäkin paikkoja selän alueella! Siinä vaiheessa heikä avitti Piiran työskentelyä venyttämällä itseään oikein pitkäksi, mutta Noki oli oikeasti aivan ihmeellinen... Kuulosteli välillä, mutta todellakin se nukkui! Todella helppo hoidettava. Ja hoito ei ollut turha tälläkään kertaa. SI-nivel oli lukossa, mutta nyt emäntä ei ole varma, että oliko se oikea vai vasen? Muistin mukaan Piira puhui hoidon aikana oikeasta, mutta paperilla lukee vasen... Lihaskireyttä lanneselän lihaksissa molemmilla puolilla. Yläniska C1 lukossa oikealta. Emäntä tiesikin, että Noks on selästään jumissa ja sanoikin siitä suoraan Piiralle heti ennen hoitoa. Vähän oli emäntä ehtinyt itse hieromaan, mutta ei todellakaan tarpeeksi! Ja ravi on myöskin Nokille tärkeä, jotta selkä pysyy liikkuvana. Nokihan tykkää peitsata, jos vauhti ei heikäläisen mielestä ole kohdillaan, mutta nykyään kyllä jo paremmin ravaa hitaammassakin vauhdissa (ja emäntä ei todellakaan ole mikään hidas kävelijä!).