Eilen käväistiin Gamin jalkaa näyttämässä ns omalle lääkärille, kun maanantai-iltana ranteen sisäsyrjällä ollut haava vuoti visvaa ja eilen aamulla ulkosyrjällä oleva haava verta. Eikä uketsu astu kunnolla jalalleen, vaan pyrkii loikkimaan kolmella jalalla varsinkin, jos sen mielestä kiirettä pitää. Painoa laittaa kyllä jalalleen ja astuu sille, jos todella hitaasti kävelee. Jalasta on turvotus nyt kokonaan laskenut, mutta ranteen molemmin puolin on patit edelleen... Ja lääkekuurikin kohtapuoliin loppuu.

El.lääkärimme tutki jalan tarkkaan, taivutteli joka suuntaan ja paineli ja katsoi vähän liikkumista. Ei kuulemma mitään pahempaa jalassa ole eli ei murtumia tms, mutta jalan vamma vastaa ihmisten nivelsidevammaa. Eli pitkään menee ennen kuin kunnossa on, useampia viikkoja. Ulos lähtiessä olisi suotavaa laittaa jalkaan tukiside, koska ranteen liikuttelu kipeyttää sitä entisestään eli enää ei pelkkä sukka suojaksi riitä. Sisällä ollessa on parempi olla ilman mitään siteitä, jotta silloin nuo haavat paremmin pääsevät parantumaan. Eli periaatteessa entiseen malliin jatkuu hoito, paitsi ulkoilun osalta.

Lääkekuuri jatkuu edelleen 10-20 päivää. Jos näyttää tuon 10 kuurin jälkeen hyvältä, voi lääkityken lopettaa. Muussa tapauksessa jatketaan 20:een. Kipulääkkeiden antoa jatketaan viikon verran. Jos jalka jostain syystä alkaa taas turpoamaan tai jotain muuta ongelmaa siihen tulee, niin sitten olisi mentävä uudestaan näytille. Toivottavasti ei tarvitsisi!

Samalla eläinlääkäri tarkisti Gamin anaalien tilanteen ja totesi niiden olevan kunnossa. Ihan normaalit. Onneksi edes jokin pää koirasta on kunnossa!

Vakuutusyhtiö on tullut tutuksi viime aikoina varsin hyvin... (okei, netin kautta onneksi asiat hoituu!)

Ja jo valmiiksi varattu fys.terapia aika Gamille piti ottaa ja perua. Eläinlääkärin mielestä ei vielä tässä vaiheessa kannata, kun Gami ei välttämättä pysty ottamaan halutulla tavalla hoitoa vastaan. Eikä lääkekuurikaan ehdi ennen sitä loppua. Joten se tulee sitten olemaan jossain tulevaisuudessa.