Viikonloppuna oltiin kisaamassa ACE:n uudessa hallissa Kuopion Haapaniemellä. Luvassa kolme (3) kisaa lauantaina ja kaksi (2) kisaa sunnuntaina, kaikilla radoilla tuomarina Jan Egil Eide Norjasta.

Lauantaina aloitettiin agiradalla ja kuten ratapiirroksesta huomaa, niin tarjolla oli pitkiä välejä. Eli oikeasti pääsi/joutui juoksemaan. Noks oli heti ensimmäisellä radalla todella hyvin kuulolla ja rata saatiinkin tehtyä puhtaasti aina toiseksi viimeiselle esteelle asti eli puomille. Siellä tapahtui se perinteinen, loikka kontaktilta, ja sen jälkeen ei emäntä enää ehtinytkään ohjaamaan viimeiselle esteelle, joten koiruus kiersi esteen väärälle puolen ja hyppäsi sen. Tulos HYL. Mutta oikeasti rata oli todellakin hyvä! Hylkäyksestä huolimatta pitää olla tyytyväinen, vaikka videolta näkeekin vähän harmitusta... Tuntuu, ettei koiruus edes lotkauttanut korvaansa puomin "ota"-käskylle...

31.10..jpg

ja ylläoleva rata videona:
31.10.2015+Agi1+Noki.mp4?img=thumb280noc

Päivän toinenkin rata oli agilityrata. Ennen tälle radalle menoa emäntä bongasi hallin seinän vierestä keinun, jossa kävi sitten Nokin kanssa muistuttelemassa mieleen sitä kontaktin loppuasentoa. Koko keinua ei siis tehty, vain seisomista kontaktilla. Ja toisaalta, kun puomi oli heti radan alussa, emäntä arveli, että Noks saattaisi olla vielä siinä vaiheessa hyvin kuulolla... Noks olikin yllättävän hyvin kuulolla! Tosin emäntä vähän "murahti" alastulossa, jolloin tuntui, että Noks vielä paremmin keskittyi hommaan. Ja otti siis puomin kontaktin! JEE!!! Rata meni muutoinkin vauhdikkaasti ja yhteistyö toimi todella hyvin. Ja sen seurauksena tuloksena oli 0vp! Sijoitus oli 4/42 (jep. Sertin sai taas se kolmas.... ) Etenemä Nokilla oli 4,05m/s. Sen verran kinkkinen rata ilmeisesti oli, että vain 11 koirakkoa sai tuloksen...

31.10.b.jpg

ja kyseisen radan video, huomatkaa puomin alastulo.
31.10.2015+Agi2+Noki.mp4?img=thumb280noc

Päivän kolmas rata oli hyppyrata, mutta siitä ei ikävä kyllä ole ratapiirrosta, eikä videota. Samanlaista juostavaa rataa pitkillä väleillä, mutta myös haltuunottoja. Ja taas meidän yhteistyö toimi! Joten tuloksena radalta 0vp, joten se tiesi sitä, että meille tuli taas tuplanollat!  Sijoitus tällä radalla oli 7/40, etenemä 4,14m/s.

Päivän päätteeksi emäntä mietti omassa pienessä mielessään, että tuntui, että Noks toimi kuin ajatus! Ja emäntä huomasi luottavansa koiruuden tekemisiin radoilla. Vaikka Noks videoiden perusteella räksytti taas normaaliin tapaan, ei emäntä sitä räksytystä radalla kuullut, keskittyi vain omaan tekemiseensä. Mutta räksytys ei ollut sitä kimeää versiota, jolloin tietää, ettei homma ole hanskassa. Kummallakaan.

Illalla otettiin rennosti ja valmistauduttiin seuraavaan kisapäivään. Noks pääsi taas vähän karvoistaan eroon kampaamisen myötä (kyllä se karvanlähtö kohta on ohi!) ja lisäksi oli niin hyvin siinä emännän edessä tyrkyllä, että emäntä otti ja hieroi taas jonkin verran lihaksia vetreiksi.

Sunnuntaina homma jatkui kahden agilityradan merkeissä. Lähdettiin kisaan jo heti kolmantena, eikä emäntä nyt onnistunut saamaan Nokia ns rauhalliseen mielentilaan, joten... Otimme ja hyllytimme jo heti kolmannelle hypylle, kun kyseinen kohta ei vain onnistunut, ei sitten mitenkään! Koiruus hyppäsi sen väärinpäin. (Tästä radasta ei ikävä kyllä ole videota...) Liekö kolme vai neljä kertaa otettiin kyseinen kohta uudestaan, jotta emäntä sai koiruuden menemään hypyn oikein päin ja kun onnistui, jatkettiin rataa eteenpäin. A-esteeltä koiruus ampui pituudelle sellaista vauhtia, että emäntä jäi liki nuolemaan näppejään... Saatiin tehtyä rataa kuitenkin puomille asti, mutta kun siellä Noks taas loikkasi alastulon, emäntä käski koiran takaisin kontaktille ja sitten suoraan pois. Havaittavissa oli, että Nokilla oli käytössä nyt kimeä räksytys...  Eli tältä radalta siis tuloksena hylätty.

1.11.d.jpg
Sunnuntain toinenkin rata oli agilityrata ja tälle radalle mennessä oli Noks löytänyt jo malttinsa takaisin. Tämän radan rataantutustumisesta meinasi emäntä vain myöhästyä. Tai myöhästyikin, mutta ilmeisesti vain todella vähän. Onneksi! ACE on siitä tunnettu seura, että he eivät aloita ratoja yhtään aikaisemmin kuin mitä ovat ilmoittaneet (siitä suuri kiitos!) ja jos ovat jostain syystä myöhässä, niin kirivät aikataulun umpeen. Noh, emäntä edellisen radan jälkeen arveli, että ei ne voi ehtiä kymmenessä minuutissa uutta rataa rakentaa! Jep. Luulo ei ole tiedon väärtti... Kyllähän he ehti, mutta emäntä tuli vasta sitten sisälle halliin koiruuden kanssa, kun tutustuminen oli just alkanut. Mutta hyvin ehti vielä tutustumaan! Vauhdilla vain koiruuden hihna lähimmälle uhrille pideltäväksi...

1.11.e.jpg
Tämäkin rata meni samaa linjaa kuin viikonlopun muutkin radat, eli juostavia, mutta myös haltuunottoa. Noks oli hyvin kuulolla ja yhteistyö taas toimi, mutta... Eipä emännälle tullut pieneen mieleenkään, että koiruus voisi ampua hypyltä nro 13 putkeen!!! Joten hylätty... Mutta rata oli kyllä aivan mahtava muutoin ja varsinkin taas puomin kontakti! (emäntä taas vähän "murahti" alastulossa) Pitää olla todellakin tyytyväinen tähän(kin) rataan. Joten tämän päivän saldo oli myös tuplat, mutta nyt HYL-versiona! Tasapainoa olla pitää ilmeisestikin?

1.11.2015+Agi2+Noks.mp4?img=thumb280nocr

Emäntä on kyllä oikeasti varsin ylpeä tuosta pikkukoirasta. Se on vain niin huippu, vaikka joskus idiotismeja esittääkin ja koettelee emännän hermoja...

(HUOM! Ratapiirrokset napsastu ko tuomarin facebook-sivulta)