Eilen oli treeneissä kellotusta kepeillä ja kontakteilla ts. otettiin aikaa, jotta on ensi kevääseen vertailukohtaa, kun uudestaan tarkistetaan edistystä. Nyt kyllä jäi Nokin kohdalla ottamatta ajat juurikin ko esteiltä, kun keskityttiin lopulta aivan muuhun. Kouluttajamme Harri videoi treenin ja siitä tarkasteltiin varsinkin A-esteen osalta mille se näyttää?

Nokillehan on opetettu pysäytyskontaktit eli " 2on2off". Tarkoittaa siis sitä, että etujalat ovat maassa ja takajalat kontaktilla alastulovaiheessa. Videointi ja hidastus pistivät ajattelemaan... Vai mitäpä tuumaatte seuraavasta kuvasta ja koiran selän asennosta?

Capture.jpg

Kuvakaappaus otettu videolta siinä vaiheessa, kun koiruus osuu maahan ja ennenkuin takajalat menevät kontaktille. Tekeekö kipeätä selässä? Ainakin emännällä tekee! Ei tuota tajua normaalisti, koska tilanne menee niin nopeasti ohi, kun selkä tekee nitkautusliikkeen... Tämä videointi ja hidastuksen katsominen johtivat siihen, että emäntä päätti muuttaa jatkossa Nokin kontaktit juoksukontakteiksi... Juoksukontakteja Noks kyllä yleensä tekee kisoissa, koska ei malta pysähtyä, mutta nyt ne muuttuvat myös treeneissä! Olkoonkin, että tuo on vain pieni osa siitä, missä koira voi mennä "rikki" agilityn parissa, mutta jos edes tuolla muutoksella saa koiran pysymään paremmin terveenä, niin eteenpäinhän sekin jo on... Olkoonkin vain sitten pisara meressä, mutta senkin muuttaminen auttaa jo vähän.

Treenirata oli siis varsin suoraviivainen ja vauhdikas, jotta tosiaan sitä nopeutta saatiin kontakteille ja kepeille mentäessä. Ja Nokilla olikin kisafiilis päällä, joten sitä sitten mentiin! Kepit olivat joka kierroksella aivan huiput! Kontaktit otti yhtä ainoaa kertaa lukuunottamatta (keinulla virhe). Mutta, kun tosiaan oli kisafiilis, ne kontaktit olivat räiskyviä juoksukontakteja, mutta kuitenkin takajalat osuivat aina kontakteille. Radan pituus oli kuulemma putken nro 13 suulle asti 120m. Noks painelsi radan etenemällä 4,49m/s!

vko48_2014.jpg

ps. video pysäytyskontaktista tulee myöhemmin...