Ei lähdetty merta edemmäksi kalaan, vaan tyydyttiin tokoilemaan takapihalla emännän kunnon niin salliessa. Eli elämä alkaa voittamaan ja arki palautumaan :-)

Ruutuun lähettämisiä otettiin takapihan sallimissa rajoissa, eli lyhyeltä matkalta :-p Tuppasi ilmeisesti olemaan ruutu liian lähellä Gamin mielestä, kun huitasi ruudusta läpi ensimmäisellä kerralla... Muut lähettämisissä emäntä sitten otti ja pysäytti koiruuden ja kyllä napsahtikin niille jalansijoilleen käskyn kuultuaan. :-D Mukaan otettiin myös maahanmenot, joissa ei todellakaan mitään ongelmaa ollut. Ensi kerralla lähdettävä kentälle, jotta saa kunnolla ruudun otettua... Ohjatun noudon suuntia sekä vasemmalle että oikealle onnistuivat todella hyvin. Huomasi, että Gami oli aivan täpinöissään päästessään pitkästä aikaa tekemään tokojuttuja. Tämäkin tehtiin pihan sallimissa rajoissa: Gami noin 1½ metrin päässä minusta, mutta alustat oikealla matkalla sivusuuntaansa sekä noin 1½ metriä taakse. Tätäkin seuraavalla kerralla kentällä ja paremmilla matkoilla :-) Seuraamista hivenen, josta todettiin heti alkuun, että myöhemmin uudestaan ja paremmassa tilassa. Iltalenkin yhteydessä otettiin sitten pidempää pätkää seuraamista, johon oli yhdistettynä sekä juoksuosuutta, että hidastakäyntiä. Seuraamista ei ollakaan pitkään aikaan tehty, saatika pitkää matkaa, joten varsin piti olla tyytyväinen Gamin suoritukseen. Siirtymisiä: käännökset oik./ vas., askeleet sivulle oik/ vas., täyskäännös oikealle, askeleet eteen / taakse. Ei voi pahemmin moittia! Ainoastaan käännöksessä oikealle tuppasi Gami nyt jostain syystä jäämään hivenen vinottain selän taakse, liekö syynä ollut vasemmalla puolen pöydällä olleet makupalat? Kauko-ohjauksista otin vain maahan-istu-maahan -siirtymiset, sekä maahan-seiso-maahan -siirtymiset. Ensimmäiset siirtymiset (m-i-m) menivät aivan loistavasti! Jälkimmäiset (m-s-m) menivät siihen nähden varsin kiitettävästi, että ne ovat meillä vasta alkutaipaleella. Läheltä otin, mutta tällä kertaa itse seisoin edessä. Metallinoutoa muutaman kerran ja vaikka metalli olikin viileää, toi Gami sen ensimmäisellä kerralla todella hyvin ja reippaasti eteen. Toisella kertaa tosin oli vähän sitä mieltä, että "onko ihan pakko??", mutta toi kuitenkin :-) Liikkeestä maahanmenot, istumiset ja seisomiset otettiin omina ryppäinään ja välillä varsin hyvin sekoitettuina keskenään. Hyvin tuo koiruus kyllä kuuntelee, että mitä milloinkin pyydetään! =D Vaikka kuinka sekoitti pakkaa, niin hyvin pysyi menossa mukana. Pelkästään eteentuloa hivenen, mutta myös läpijuoksua (näköjään kera eteentulon) otettiin muiden treenipätkien väliin ja näissäkään ei ollut moittimista.

Tyytyväinen?? Kyllä joo! Sen vain emäntä itse taas huomasi, että pihalle mentyään, muuttui äänenpaino jonkin verran (jos-ne-naapurit-nyt-vaikka-ikkunoista-kurkkii :-0 ), joten alkuun Gamikin oli vähän, että "mitä ihmettä nyt tapahtuu?" Mutta, kun emäntä tajusi, että treeni mikä treeni, oli sitten ulkona tai sisällä, niin ei mitään ongelmaa. Se on vain tuo emännän korvien väli... ;-) Pitääkö jossain vaiheessa itse emännän lähteä vilkkaalle alueelle treenaamaan ja siellä opetella sulkemaan muu maailma mielestään? Hyvin tämä näköjään onnistuu agilityn puolella, mutta toko on näköjään aivan eri juttu...