Emäntä on niin tyytyväinen, että koiruuksille, molemmille, oli osteopaatin ajat varattu. Ja pitkästä aikaa pääsivät Johannan (Mankinen) hoidettaviksi. Gamilla on nyt ollut omat ongelmansa sen lihasrevähdyksen ja ontumisen kanssa ja Noki... Noh, sehän törmäili viime kisoissa siihen auton keulaan...

Eilen käytiin ja aloitettiin Gamista. Gami on pitänyt aivan hirveää kitinää suht koko ajan kotosalla ollessa ja se jatkui hoidon yhteydessä. Eli kipuja kropassa oli. (huom. nyt hoidon jälkeen ei enää kitise). Ja Gami on tosiaan ontunut liki koko ajan siitä, kun liukastuminen sattui... Yhdessä vaiheessa tässä välissä oli jo kunnossa ja pääsikin normaalilenkeille metsään mukaan. Harmi vain, että koiruus intoutui siellä rellestämään omia polkujaan ja seuraavana päivänä ontui jo todella pahasti. Repesi uudestaan?
Gamin kroppa oli aivan hirveässä kunnossa! Jäykkä kauttaaltaan (vaikka emäntä yrittänyt hieroa), joten nyt jatkossa pitää yrittää pitää verenkiertoa parempana. Vaikka vain kevyesti sivelemällä kauttaaltaan tms. Emäntä kyllä päivittäin karstaa koiruudet joka lenkin jälkeen, mutta ilmeisesti se ei ole riittävää verenkierron kannalta. Ainakaan Gamille. Vanhuus. Se vaikuttaa. Niskat olivat totaalisen jumissa, selässä jumit, takaosa jumissa, myös oik.kylki oli jumissa. Saatika sitten lavat... Johanna sai onneksi paikat ns auki, mutta aikaa se vei. Sitä mukaan, kun hoito antoi kroppaan helpotusta, sitä mukaan väheni myös Gami kitinä ja läähätys. Kainalossa olevasta patista (jossa se revähdys siis on) todettiin, että se ei ollut kipeä. Tämän oli kyllä emäntäkin huomannut, kun on välillä kokeillut ko kohtaa. Kuulemma takaosassa on lihasta, vaikka emäntä on pelännyt niiden jo hävinneen, kun ei ole päässyt kunnolla liikuttamaan, saati jumppauttamaan koiraa. Kuulemma voi tehdä niitä jumppaliikkeitä, joissa ei rasitus kohdistu suoraan etuosalle.
"Kaularangan alaosan voimakas liikerajoitus. Molempien lapojen kireys. Rintarangan liikerajoitus. , Oikealla puolella kyljen kireys. Takareidet kireät."

Ja sitten olikin Nokin vuoro. Noks oli ottanut täysin lungisti koko Gamin hoidon ajan nukkumalla emännän vieressä. Ja sama rentous jatkui hoidossa. Vain siinä vaiheessa heräili, kun kipeät kohdat olivat Johannan käsittelyssä. Eniten sanomistahan oli oikealla puolen, siinä kohdin, mikä oli osunut autoon... Ja luonnollisestikin lenkkien yhteydessä pallon/lelun heittelyistä aiheutuneet jumit selässä. Kyllähän se on tiedossa, että kovasta vauhdista tulleet äkkijarrutukset lelulle jumittavat koiraa... Helposti onneksi kaikki Nokin ongelmat oli hoidettu. Törmäilystä aiheutuneet jumit eivät vielä olleet ehtineet mennä pahoiksi (kuten olisi ollut sitten, jos hoito olisi ollut esim. vasta kuukauden päästä... ), ja selässä ollut jumikin laukesi helposti.
"Kaularangan alaosan liikeraj. Oik. olkaluun kireys. Oik. lapa hieman jäykkä. Rintarangan alaosa ja TL-välin liikerajoitus. Oik. kylkiluut hieman sisäänhengityksessä."

Hoidon jälkeen molemmille koiruuksille BoT-loimet päälle illan ajaksi ja oli huolehdittava riittävästä nesteytyksestä. Muutoinkin nyt, varsinkin Gamin kohdalla, on otettava rauhallisesti, ei tosin tee pahaa Nokillekaan. Loimet saivat uudestaan tänä aamuna päälle muutamaksi tunniksi, kuten myös tulevan viikonlopun automatkoille...