Maanantaina 2 pvä emäntä otti taas esille dobopallon, mutta myös sen maapähkinän muotoisen pienemmän pallon. Molemmille pojille oli tiedossa hommia, molempien pallojen kanssa. Emäntä oli viikonloppuna ostanut koirille tarkoitettuja kuivattuja ankan viipaleita ja nyt pilkkoi niitä pieniksi paloiksi palkaksi. Ja olipas näköjään todella mieluisa palkka koirien mielestä! Eikä nämä palaset sotkeneet emännän sormiakaan niin kuin nakin palaset.

Molemmille pojille alkuun perinteiset lihasten verryttelyt/venyttelyt ja sen jälkeen hommiin. Gami pääsi helpommalla kuin Noki. Heikäläisen liikkeisiin pallon päällä kuuluivat pääasiassa istuminen. Seisomista sen verran mitä Gami pystyi eli takamus nousi ehkä vain muutaman sentin, maksimissaan 5 cm irti pallosta, mutta jos ei kykene, niin sitten ei kykene... Asennon vaihtoja eli maahan-istu otettiin myös ja ne onnistuivat ihan hyvin.

Nokin kanssa oli vähän monipuolisempaa, tosin onhan heikäläisellä lihaksisto huomattavasti paremmassa kunnossa kuin mitä Gamilla. Alkuun istumista, mutta Noks oli sitä mieltä, että se on tylsää ja alkoi kitisemään... Pyörimistä pallon päällä molempiin suuntiin. Seisomista, jossa alkuun Noks yritti hyppiä suoraan takajaloilleen, ennen kuin jakeluun meni, että emäntä haluaa heikäläisen seisovan kaikilla neljällä jalalla. Asennon vaihtoja kuten Gamillakin, mutta loppuvaiheessa saikin sitten jo esittää taitoaan "Kurre"-asennossa sekä vähän takajaloillaan seisten.

Maapähkinäpallon kanssa emäntä halusi molempien koirien vain laittavan etujalat pallon päälle ja pyörittävän sitä palloa eteen ja taakse, molempiin suuntiin reilun metrin kerrallaan. Lisäksi muutaman kerran asennon vaihtoja seiso-istu, jolloin tosin etujalat lähtivät pallon päältä pois, kun siirtyivät istuma-asentoon. Ja muutaman kerran seiso-maahan, jolloin etujalat pysyivät koko ajan pallon päällä, joten koiruudet tavallaan niiasivat etuosallaan siirtyessään maahan -asentoon (takajalat pysyivät suorina).

Loppuun ne perinteiset venytykset ja näköjään tyytyväiset koirat...