Jyväskylässä oli kaksi agilityrataa ja yksi hyppyrata, tuomarina kaikissa Jari Tienhaara. Ja täytyypä todeta, että kun ensimmäistä agirataa emäntä katseli seurakaverinsa kanssa, niin pisti vain miettimään, että jos kakkosten rata oli tuollainen "kauhea", niin millaiset ovat sitten kyseisen tuomarin kolmosten radat??? Noh, eihän näissä kisoissa yleensäkään paljoa tuloksia tehty...

Ensimmäinen kisa meni kyllä ihan penkin alle, oli niin aivoton idiootti liikkeellä kuin olla ja voi! Ja emäntä yleensäkin kirosi lähtösijaa nro 2 tämän radan jälkeen. Ensimmäisenä lähtevä koirakko kertoi ihan rauhassa ottavansa koiran häkistä ja katselevansa, että se on kunnolla kuulolla ennen kuin lähtee rataa suorittamaan, jotta emäntä ehtii hyvin hakemaan Nokin autosta. Jeps, oli ottanut todellakin "rauhallisesti". Emäntä oli vasta autolle menossa omaansa hakemaan, kun eka jo lähti, joten kiirehän siinä sitten tuli. Ja sitä myöten Nokin aivot jäivät jonnekin, ilmeisesti sinne autoon. Heti alussa puomin kontaktista ei tietoakaan, seuraavan esteen ohi mentiin ja muutoinkin hirveää hösellystä ja lopulta väärä rata (yllätys, yllätys), joten suorinta tietä pois, vaikka olisi saanut loppuun tehdä. Ei kiitos.

Toiselle radalle mentäessä emäntä ilmoitti sisäänheittäjälle, että hakee koiran autosta, joten eivät heti ala huutelemaan perään. Tosin eipä sitten tarvinnutkaan hakea koiruutta autosta, kun emäntä sai lykkästyä Nokin hihnan kaverin käteen (tuli juuri sopivasti sinne ;-). Muutoinkin nyt emäntä oli ottanut entistä enemmän tottista ym pikkutemppuja Nokin kanssa ennen rataantutustumista, joten aivot olivat pakoillaan. Noks ei edes haukkunut lähdössä. Rata meni todella hyvin, kontaktit otettiin (ei kyllä niinkuin emäntän haluaisi) ja koiruus oli kuulolla, mutta yksi pieni lipsahdus esteen ohi, joten kieltovirhe. Radan tulos siis 5 vp ja sijoitus 4. Mutta NYT Noks oli tosiaan todellakin kuulolla!

Ja se kolmas kisa eli hyppyrata. *huoks* Rata oli sinänsä mielenkiintoinen, että liki kaikki putket (3/4) olivat vapaavalintaisia ts sai itse päättää kummastako päästä koira menee sisään (3 kpl putkia U-muodossa). Onneksi näin, koska heti ekalla putkella Noks meni eri päästä, kuin mitä emäntä oli arvellut. Virhe tuli pujottelulle, kun Noks ohitti ensimmäisen kepin ts meni väärästä välistä sisään. Vähän matkaa meni sitten hyvin, kunnes... Yhdellä hypyllä Noks meni ALI!!! Ei ehtinyt seuraavaa putkea suorittamaan, joten otettiin uusiksi. Ja ali. Ja kolmannellakin kerralla meni ali!!! Emäntä siinä sitten jo kohautteli olkapäitään hölmistyneenä, mutta tuomari totesi, että ilmeisesti edessä oleva putki houkutti liikaa. Mutta kyseistä hyppyä ei siis Noks suostunut hyppäämään ollenkaan, vaan joka kerta meni ali, joten suorinta tietä radalta pois. Palkkaa ei tuollaisesta tule ts rata ei enää jatku.

Eli päivän tulossaldo oli siis hylätty. 5vp. ja hylätty. Ja taas, kun emäntä oli tehnyt koiruuksien kanssa pitkän ja kunnollisen lenkin lähialueella, huomasi hän olevansa taas viimeinen lähtijä kisa-alueelta...