Tänään joutui Gami liki 3 vuoden tauon jälkeen näyttelykehään Kuopion Jalostuspäiville, vaikka sekä emäntä että koira, eivät kumpikaan näyttelyistä tykkää. Gami ei osaa esiintyä kauniisti (jep, emme ole opetelleet, emmekä halua jalkoja asetella) ja reidet tärisi koko ajan kehässä, kun Gamia niin jännitti/hirvitti. Emäntä vain halusi pitkästä aikaa kuulla, että mitä tuomari nykyään Gamista on mieltä, onko koiruus kasvanut mihinkä suuntaan? Ensimmäistä kertaa valioluokassa, eli viimeksi Gami on ollut kehässä valioiduttuaan... Loppujen lopuksi emäntä oli enemmän kuin tyytyväinen päivän tulokseen. Emäntä olisi ollut tyytyväinen jo EH-tulokseen, mutta päivän saldo olikin VAL ERI, VAK 4 ja paras uros kehästä meidät pistettiin pihalle vaaleiden silmien johdosta (taisi enää vain sijoittuneet jäädä kehään... ?)

Ja se arvostelu, kun tuomarina oli Sakari Poti

"koko 53. Musta vaalein ja harmain merkein. Keskikokoa hieman kookkaampi. Erinom.mittasuhteet. Kevytpiirteinen pää. Silmät saisivat olla tummemmat. Erinom. runko ja raajarakenne, joskin raajaluusto saisi olla vahvempaa. Hyvä turkki. Liikkeessä pysty ja etuasentoinen häntä. Joustava liike. Rauhallinen miellyttävä luonne." VAL ERI, VAK 4

Eli tavallaan samanlaista arvostelua kuin silloin aikaisemminkin, mutta tuo "musta vaalein ja harmain merkein"??? Missä on Gamissa harmaata???  Tai no, kuono on harmaantunut....  Mutta yllätys, yllätys. Kiva oli pitkästä aikaa jossain tuollaisessa käydä, vaikka kehässä Gami ärähtikin liki persuukseen kiinni tulleelle urokselle Paras uros-kehässä. Mutta muutoin meni ihan kivasti ja kiva oli nähdä muitakin porokoiria livenä enemmänkin (ja tietty tuttuja ihmisiä)