NYT alkaisi olemaan loman aikana kertyneet päivityssumat purettu, ainakin suurimmaksi osin. Loma vielä jatkuu, joten jospa jatko olisi vähän reipastahtisempaa... Tai sitten ei? Mutta nyt on siis tullut useampi päivitys, joten siitä vain skrollailemaan alaspäin ja lukemaan.

Tiistaina 16.pvä pääsivät molemmat koiruudet osteopaatin hoidettaviksi, kun Vidgrenin Mari tuli taas Koirakeskus METKAAN koiria hoitamaan. Ensin pääsi Gami käsittelyyn ja Noks joutui odottemaan vuoroaan ja sitten tuli vuoron vaihdos. Hyvä oli nyt huomata, että ritiläportaat yläkertaan Gami kulki nyt huomattavasti rohkeammin kuin edelliskerralla. Ja alastulossahan ei mitään ongelmaa ollut, kummallakaan koiralla. Tosin siinä vaiheessa Gami sai mennä omia aikojaan (hallissa ei muita) ja Nokin emäntä päästi kulkemaan myös omia aikojaan, kun totesi koiruuden olevan vauhti päällä... Vaikka ei millään hirveällä ryminällä alas mennytkään, mutta reippaammin kuin mitä emäntä itse olisi mennyt.

Gami piti aivan mieletöntä kitinää hoidettaessa, hyvin kyllä kertoi missä on ongelmaa. Kuulemma samaa tahtia kuului kitinät, kuin mitä Marin kädet liikkuivat. Hyvin kyllä uketsu rentoutui hoidossa. Oikea puoli kokonaisuudessaan on Gamilla heikompi lihaksiltaan, mutta ranteen (se purema) kohdalla ei ollut mitään ongelmia, mutta kyynäressä oli jäykkyyttä ja se nyt aiheuttaa ne lyhyemmät askeleet ko jalalla, vaikkakin vain minimaalisesti lyhyemmät. Myös vastakkaisen takajalan lonkassa oli jäykkyyttä, mutta tuskin siellä mitään rikkoa on. Kaularankaa ei manipuloinut nyt mitenkään (jos on kulumaa?), mutta jatkossa on taivuteltava/venytettävä niskaa, jotta liike säilyisi. Selässä oli pari nikamaa sellaisia, jotka eivät enää joustaneet niin hyvin kuin muut nikamat, joten liekö tulossa spondyloosin alkua??? Ei voi tietää... Sen tietäisi vain kuvaamalla. Kuten myös tuo oik.kyynären ja vas.lonkan.
"oej kyynärnivel vajaa jousto, otj heikompi voimiltaan, vej rannelukko, avattu, vej lihastonus suurempi kuin oikea, käyttää ilm. enemmän. Kylkikireyttä."
Jatkossa voisi olla Gamille hyväksi lihaskunnon osalta hommata ilmapatja (se puolikas versio) ja sen päälle laittaa paksu kumipohjainen matto tms ja siinä seisottaa Gamia. Tällöin joutuisivat syvät lihakset töihin ja oikea puolikin pääsisi vahvistumaan. Kun tuo herra ei sen dobopallon päällä kunnolla uskalla seisoa... Kuulemma aivan mahtava lihakset on rinnassa, mutta takaosa on heikko. Tosin tämä takaosan heikkoushan oli emännälläkin tiedossa.

Nokin kohdalla ei ollut pahemmin huomautettavaa, hyvässä kunnossa oli. Paitsi. Selässä oli yksi nikama vähän virheasentoinen, joten se manipuloitiin oikeaan asentoon. Tämä aiheutti Nokilla kiljahduksen, mutta vain säikähdyksen muodossa. Kyllähän se nikaman naksahdus kuuluu itselleen pään sisään (kokemusta emännällä itsellään on), vaikka ei kipua aiheuttaisikaan. Ilmeisesti tuo nikama on silloin niksahtanut, kun Noks hölmöili dobopallon kanssa hyppäämällä sen päälle, kun se oli vielä pystyasennossa. Eikä se alastulo emännän sylin kautta ollut mitään kaunista katseltavaa...  Vähän oli myös vas.etujalan asento virheellinen johtuen kireydestä lähentäjälihaksessa, mutta tämäkin nopeasti korjaantui.
"vej lähentäjä lihas kireä, n 5cm lapojen ylikiinnityksestä caudalisesti lukko"

Loppupäivän poitsut saivatkin ottaa sitten rennosti Back on Track-loimet päällään ja emäntä kyllä pitää vielä muutaman päivän koiruuksia kevyemmällä liikunnalla, jotta kropat molemmilla saavat rauhassa palautua hoidosta.

Tässä yksi tyytyväinen nukkuja hoidon jälkeen
_smaller.jpg