Jepulis jee... Ei vain tämä blogi pysy millään ajantasalla! Rallytreeneistä enää turha kirjoittaa mitään, kyseisen treenitunnin (25.11.) asiat on jo unohtuneet...

Mutta kävimme siis la 26.11. Jyväskylässä agilitykisoissa ihan vain muistuttamassa Nokille mieliin, että mites niitä kontakteja oikein tehdään?? Treeneissähän me ei olla nyt käyty ollenkaan... Ja Piirinmestaruuskisat olisivat heti seuraavana päivänä...

Jyväskylässä oli kolme (3) rataa, kaksi agilityrataa ja yksi hyppyrata ja tuomarina oli Sisko Pulkkinen. Aamu alkoi hyppyradalla ja täytyypä sanoa, että koiruus kyllä yllätti emännän! KARKASI lähdöstä!!! Ei onneksi ehtinyt mennä lähtölinja yli, vaan emäntä sai komennettua takaisin ja ehti sen jälkeen suht hyvin matkaan. Ei tullut hylättyä tästä, koska emäntä ei tosiaan koiruutta takaisin istuttanut paikoilleen, vaan lähdettiin todellakin lennosta. Okserista tipahti taaempi rima alas, joten siitä 5vp. Etenemä oli 3,87m/s ja sijoitus 5/28.
Seuraava rata oli agirata ja tälläkin radalla Noks yllätti! Tuli kontaktivirhe. Puomilta. MUTTA se oli ylösmenosta! (tulos siis 5vp, etenemä 4,07m/s ja sij. 7/30) Emäntä ei radan jälkeen tiennyt ollenkaan, että mistä oli virhe tullut, kun rimoja ei tullut alas ja puomin alastulo oli todella hyvä, eikä A ja keinukaan tuottaneet ongelmia. Joten kisan päätyttyä emäntä kävi tuomarilta kysymässä, että muistaisiko hän mahdollisesti, että mistä tuli Nokille virhe? Muisti! Ja kertoi kontaktivirheen tulleen tosiaan puomin ylösmenosta, kun Noks oli tullut siihen sen verran vinosti, että loikkasi sivusta puomille. Emäntä oli juuri ennen puomia "hukannut" koiruuden selkänsä taakse hypylle mennessä, joten siitä aiheutui huono linjaus puomille... Ihanan oli, kun tuomari totesi, että "eihän teille yleensä edes kontaktivirheitä tule... " Noh, hän ei ole viime aikoina ollut meillä tuomarina, kun Noks on keksinyt nuo puomin alastulot... Siinä sitten juteltiin enemmänkin radoista ja ohjauksista, kun ratahenkilökunta rakenteli seuraavaa rataa. Tuomari tuumasi, että hänen radoillaan ei tarvitse kikkailla. Hänen radoillaan pärjää perusohjauksilla, kun vain ei hukkaa koiraa selkänsä taakse... (heh..)
Viimeisellä radalla Nokin yllätyksen onneksi loppuivat ja palattiin tuttuun ja turvalliseen rutiiniin ts virheeseen puomin alastulolta... Puomi oli radan neljänneksi viimeisin este, joten kun Noks loikkasi alastulon yli, palautti emäntä Nokin takaisin puomille. Ihan vain muistutuksena, että niin ei toimita. Joten tältä radalta hylätty. Oli kyllä tullut virhe jo kepeille mennessä, kun oli taas vähän vaikea suunta ensimmäisen kepin ollessa keltainen... Vaikka emäntä kävi sen oikean välin Nokille näyttämässä, Noks meni seuraavaan väliin.

Loppujen lopuksi ihan kiva päivä, vaikka kisoihin lähtiessä emäntä muutamaan kertaan ehti miettimään auraamattomalla moottoritiellä ajaessaan, että olisikohan fiksumpaa kääntyä takaisin kotiin? Keli oli siis aivan KARSEA!!! Kuopion päässä oli todellakin tiet auraamatta (tai okei, moottoritien toinen kaista oli jossain vaiheessa aurattu) ja lunta tuli edelleen varsin kiivaasti. Lumi muuttui sitten Jari-Pekan kohdalla (eli suht puolen välin jälkeen) tihkusateeksi, mutta siitä eteenpäin oli kyllä varsin hyvä ajaa. Tiet olivat aurattuja ja muutoinkin ihan hyvässä kunnossa. Tietty liukasta. Onneksi kisoista lähtiessä oli keli jo hyvä koko matkan ajan.