Tänään oli taas Gamin aika mennä hammaslääkärille, tiedossa juurihoidon toinen ja viimeinen osa. Eli taas koiruus unten maille ja varautumaan illan krapulaan...

Alkuun hammas taas kuvattiin, jotta nähtäisiin ettei ole tullut juuren kanssa mitään ongelmia. Ei onneksi ollut, juurimätää ei kuvissa todettu, joten väliaikainen täyte hampaasta pois ja pysyvä täyte tilalle. Lisäksi hammas päällystettiin valokovettuvalla korkilla. Ja matkaan olisi lähtenyt mukaan myös kipulääkettä, mutta onneksi sitä oli vielä tarpeeksi jäljellä edelliskerrasta, joten sitä ei tarvinnut enää alkaa lisää ostelemaan. Nyt ainakin viikonlopun yli Gami saa kipulääkkeen ja sen jälkeen kaikki olisi kunnossa. Antibiootteja ei enää tarvinnut, hyvä!

Viime kerralla, kun emäntä kävi Gamin hakemassa, niin silloin se oli jo möykän kanssa odottamassa. Tällä kertaa oli varsin hiljaista poikaa ja vain makasi kyljellään häntä kovasti paukuttaen patjaa vasten. Kuitenkin oli nyt pidempään ollut heräilemässä eläinlääkärillä, joten olisi luullut, että olisi ollut virkeämpi... Kyllähän heikä sitten siitä tolpilleen nousi ja käveli itse autolle ja kotipihassa kotiovelle, joten ihan hyvin loppujen lopuksi oli hereillä -vaisu vain. Eläinlääkäri (Lauri Siir, se hammaslääkäri) totesi tällä kertaa, että Gami on inhottava nukkuja: se kuulemma hengittää niin harvoin! Vain parin minuutin välein ottaa kunnolla henkeä, joten he joutuivat koko ajan tarkkaan seuraamaan, että koira yleensä hengittää! Emäntäkin kyllä huomasi saman siinä vaiheessa, kun esirauhoitus annettiin ja koiruus alkoi vaipua unten maille. Emäntäkin joutui välillä tarkistamaan, että kulkeeko henki yleensä, kun mitään ei selvästi näkynyt. Mutta aina välillä, tuskallisen pitkän ajan jälkeen, Gami otti oikein syvän ja pitkän henkäyksen ja jatkoi entiseen malliin uniaan. Inhottavaa todellakin!

Hammaslääkärin aika oli sen verran aikaisin, että koiruus ehti oikein hyvin heräämään ennen iltaa, joten lyhyt iltalenkki saatiin tehtyä ja koiruus sai iltaruokansakin normaalisti.