Käytiin taas eilen agitreeneissä molempien koiruuksien kanssa. Nyt ei rakennettu mitään radanpätkää, saati otettu mitään harjoitusta jatkokurssi 2:n materiaaleista. Tällä kertaa pistettiin vain hyppyjä kauniiseen rivistöön ja keskityttiin vain ohjauksiin.

Treeneissä opiskelun alla oli välistä vedot ja slaidaus, kakaralle liki uusia asioita ja Gamille kertausta (ja emännälle kanssa). Treenien päätteeksi voisi sanoa, että jahka emäntä ja kakara olivat löytäneet yhteisen sävelen, niin periaatteessa se meni välillä jopa paremmin kuin Gamin kanssa!  Tosin Gamin kanssa tuo oli kyllä varsin helppoa, ei tarvinnut kuin vähän näyttää kädellä suuntaa, kun vain Gami alkuinnostukseltaan malttoi alkaa kuuntelemaan ja katselemaan ohjausta... Oli ukko taas sillä tuulella, että pois alta risut ja männyn kävyt!  Jahka nämä oli saatu treenattua, pistettiin hypyt uuteen järjestykseen ja nyt vuoroon treenissä tuli takana leikkaus. Gamille helppo nakki, nyt kun sitä on jo hivenen muistuteltu mieleen ja uketsulla on innostusta. Kakaran kohdalla ensimmäinen takana leikkaus onnistui aina hyvin, mutta loppuosa (6 hyppyä peräkkäin) tuppasi menemään niikseen... Syynä vain emännän hitaus verrattuna kakaran vauhtiin  Tosin ylikorostetun ohjauksen avulla ja nimen sanomisella, saatiin peräti kerran - vai kaksi? - tehtyä treeni alusta loppuun liki onnistuneesti... Vielä hivenen sylikäännös-treeniä, joka molemmilla koirilla tuotti vaikeuksia. Kakaralle ei pahemmin ole vielä edelleenkään tullut tuota opetettua, eikä näköjään Gamillekaan... *viheltelee*

Hyppyjen jälkeen keskityttiin taas vain kontakteihin. Maassa olevaa keinua molempien kanssa, sekä puomia. Keinu meni molempien koiruuksien kanssa paremmin kuin viimeksi: Gami ei jännittänyt enää niin paljoa ja kakara meni nätisti (emännän avustamana) keinun läpi ilman, että pyrki sinkoilemaan mihinkään suuntaan. Emäntä edelleen kyllä pannasta piti kiinni ja sitä kautta jarrutti vauhtia käskyn kera keskikohdalla. Puomilla Gamin kanssa otettiin vain alastuloa, joka taas tällä kertaa oli hitaampaa kuin viimeksi. Ei tullut edes mieleen ottaa keskikohdalta eteenpäin, tahi ihan alusta... Se ukko jotenkin menee lukkoon tuossa puomin kanssa tai jo siinä vaiheessa, kun tajuaa sen treenin olevan tulossa. Liekö jätettävä koko puomi pois treeneistä ja keskityttävä vain iloisiin hyppyrata-treeneihin?  Ei tiedä...  Kakaran kanssa puomi meni varsin kivasti. Alkuun vain pelkkää alastuloa pari kertaa, namialustalta palkka ja vapautus putkeen. Okei, vaikutti hyvälle! Joten puomin alkuun... Sieltä kakara suoraan sinkosi itsensä puomille ja vauhdilla alastulolle ja namialustalle. Rauhassa sai naminsa syödä ennenkuin emäntä vapautti ja palkkasi kakaran putkella. Sillä aikaa, kun kakara painelsi suoraa putkea menemään, lennätti emäntä jo kakaran lelun palkaksi putken toiseen päähän. Muutaman kerran tällä tapaa tuli puomi (+putki) treeniä ja lupaavalle vaikuttaa  

On tuo kakara tosiaan putkihullu. Aina, jos silmä välttää tai pienikin mahdollisuus tulee, löytää kakaran putkesta... Juurikin näissä alun treeneissä (slaidaus ja välistä vedot), kakara saattoi pinkaista välillä putkeen, vaikka putken toinen pää oli laitettu maata vasten ja toinen pää oli kiinni pylväässä. Kyllä vain sellaisen rakosen siitä pylvään vierestä löysi, että sai ampaistua sinne putken sisuksiin... Siinäpähän sitten kiireellä emäntä putken toista suuta sitten nostamaan ylös, jotta koira nyt yleensä sieltä ulos pääsee! Tosin tämän episodin jälkeen molemmat putken suut oli laitettuna maata vasten, mutta hanakkaan kakara aina yritti itseään sinne tarjota.

Ja joo. Tämä idiootti - siis emäntä - otti ja ilmoitti Gamin näyttelyyn!   Viimeksi käynyt näyttelyssä 2-vuotiaana, joten kaipa sitä olisi aika välillä käydä näyttämässä ja kuulemassa, että mitä mieltä nykyään koiruudesta ovat... ? Miten lie emännällä päässä viirannut...?