Iisalmen neljän kisan maraton eilen... Eipä olla ennen Nokin kanssa neljää kisaa kisattu päivässä, joten mielenkiintoista oli nähdä miten jaksaa? Jos näyttäisi siltä, että Noks väsähtäisi, jättäisimme viimeisimpiä kisoja väliin. Tuomarina kisoissa oli meille täysin uusi nimi, Timo Teileri. Tiedossa kolme agilityrataa ja yksi hyppyrata.

Ulkokenttä. Juoksuaikainen seurakaverin koira. Aivan mieletön tuuli! Ja satoihan tuo myös jonkin verran... Ensimmäiselle radalle lähtiessä emäntä ei sitten tajunnut mennä tuulen yläpuolelle, kun juuri ennen Nokin vuoroa oli juoksuinen narttu radalla. Nokilta tipahti pallo suusta ja unohti sen kokonaan, kun veti niin antaumuksella vainua nartusta tuulen mukana... Eka agirata menikin sitten kimeästi räksyttäen ja heti A-esteen jälkeen lipsahtaessa väärälle esteelle. Tultiin pois radalta. Eli HYL.

Toiselle agiradalle mentäessä pysyttiin tiiviisti tuulen yläpuolella ja tultiin vasta oman vuoron alkaessa lähtöviivalle, jotta Noks ei haikaile nartun perään. Veti siitä kuitenkin kunnon vainut vielä siinä lähtöviivalla, mutta onneksi nyt aivot pysyivät päässä. Liekö ohjauskämmi vai mikä lie, mutta emännän tehdessä vastaanottovalssia hypyn takana, Noks ajatteli mennä pujottelulle... Ei onneksi ehtinyt sinne asti, mutta hypylle kielto. Puomin alastuloon ei emäntä ehtinyt taas ollenkaan auttamaan juoksukontaktin suhteen, joten reipas hyppy kontaktialueen yli... Tältä radalta siis 10vp.

Kolmannella agiradalla olikin kontakteista vain A-este. Syyksi selvisi se, että ilmeisesti edellisellä radalla oli puomilta hupsahtanut koiria alas (liukas sateen johdosta?), joten ratasuunnittelu meni tuomarilla vähän uusiksi. Kontaktit siis tällä radalla meillä onnistui, mutta heti A:n jälkeen oli pituus ja siitä tiukka kääntö pujottelulle. Mutta Noks sujahtikin emännän selän takana olevaan putkeen, vaikka kuinka yritti koiraa kääntää oikeaan suuntaan. Joten HYL. Jatkettiin kuitenkin rata loppuun, jolloin pujottelulla tuli pieni lipsahdus ja se uusittiin. Muutoin oli todella hieno rata.

Viimeinen rata olikin hyppyrata, joka oli varsinaista hurvittelua. Suoraan linjaa putkesta hyppyjen kautta toiseen, näin niin kuin suurinpiirtein sanottuna. Nokille tältä radalta nolla liki kaikkien muiden tavoin, sijoitus 15. Etenemä oli 4,48m/s. Näköjään hyvin jaksoi koiruus neljän kisan putken.

Uskottava se on, että jos haluaisi pärjätä tässä porukassa, niin silloin pitäisi koirana olla ns "nopearotu". Mutta oikeasti on Noks kyllä paineltanut varsin hilpakkaa kyytiä porokoiraksi! Tyytyväinen pitää olla. (tässä nopeudet hyppyradalta)

Untitled.jpg

Emäntä on tässä miettinyt, että mikä mahdollisesti olisi se seuraava rotu? (toivottavasti ei vielä pitkään ajankohtainen!!!). Arveli, että jos saisi samanlaisen "idiootin" kuin mitä Noks on, niin sitten se olisi porokoira. Tässä vaiheessa kouluttajamme kysyi, että miksi sen pitää olla niin "vaikea" rotu??? Emäntä osaa kuulemma ohjata, joten voisi olla tyyliin bordercollie tms... Mutta emäntä on sitä mieltä, että sen pitää olla sellainen rotu, jonka kanssa haluaa elää sen 24/7. Aika näyttää, mitä tuleman pitää.