Aamulenkin jälkeen emäntä suunnisti koko koiralauman kanssa treenaamaan. Matkaan siis lähtivät Gami, Kuura ja Ilo-kakara :)

Gamin ja Kuuran kanssa lyhyet, mutta antoisat treenit. Kuuran kanssa hiottiin muutaman kerran puomin kontaktia kohdilleen (ts. emäntä pisti muistiinsa, että miten se nyt menikään Kuuran kanssa... ? ) ja otettiin aivan lyhyttä radan pätkää. Kertailtiin vielä A-este ja keinu. Gamin kanssa myöskin kertailtiin puomin kontaktia, kun emäntä itse tuppaa vähän liian aikaiseen siinä pysähtymään, joten koiruuskin pysähtyy liian aikaisin ennen kontaktiosuutta... Myöskin lyhyt radan pätkä ja loput kontaktiesteet. Gamilla emäntä pyrki vain pitämään yllä iloisuutta ja etenemistä ja mielestään onnistuikin ihan suht hyvin. Okei... ehkä sen viimeisen treenin olisi jo voinut jättää pois...

Mitäs se kakara siellä kentällä sitten teki? :-o Heikäläinenkin pääsi maistelemaan hivenen agilityn saloja ;-) Tutustuttiin maassa olevaan keinuun, mentiin esteen siivekkeiden välistä ja mietittiin mikä ihmeen on pujottelu kujan muodossa? Lisäksi katsottiin ja alkuun kammoksuttiin myöskin putkea :) Yllättävän rohkeasti kakara käveli keinun lankkua pitkin lihapullan perässä (se siis nostettu maahan, joten keinahdusta ei kovin paljoa tule). Esteiden siivekkeitä ei paljoa ehtinyt katselmaan, kun lelu hupsahti menemään niiden välistä ja kakara kärppänä perästä ;-) Kujakepit oli Ilon mielestä aivan outo juttu! Tosin eipä emäntäkään tuota systeemiä pahemmin tunne ja varmaan opettaakin lopulta pujottelun niin kuin on aikaisemmin ajatellutkin - ilman kujaa... Mutta vannomatta paras ;-) Putki oli sen näköinen kakaran mielestä, että sitä piti hivenen kiertää kauempaa ja ihmetellä. Aikamme ihmeteltiin ja katseltiin ja sitten emäntä sai kakaraa lapoihin asti putken sisään houkuttelemalla sitä lihapullalla. Sepä riittikin - ei se nyt niin hirveä ollutkaan, mutta ei sinne kuitenkaan vapaaehtoisesti lihapullan voimin mennä. Seuraavaksi Gamin pallo liikenteeseen, kun makupalat pistivät kakaraa vain hyppimään ylöspäin... Kummasti kakara ei edes tajunnut minne pinkaisi, kun pallon perässä painelsi putkesta läpi =) Pari kertaa pallon perässä putkesta meni ja sen jälkeen Ilo alkoikin tekemään sitä, että saatuaan pallon putken toisella puolella kiinni, kääntyi takaisin putkeen ja jäi sinne makaamaan tyytyväisenä palloa jyystäen :-p Hurjan pelottava putki, joo-o ;-)

Illalla kelin taas viiletessä emäntä otti koko lauman kanssa pienen hölkkälenkin metsässä. Poijjaat saivat painella omaa tahtiaan irti, mutta Kuura joutui flexissä kulkemaan. Pitkää matkaa emme hölkkäilleet ja vauhtikin oli sellainen, että jokainen pysyi omalla normaalilla vauhdillaan mukana eli Gami ja Kuura hölkkäsivät ja kakarakoira sinkoili oman mielensä mukaan milloin mihinkin suuntaan, välillä pysähtyen ja sitten taas singoten eteenpäin sinne minne kirsu näytti ;-)