Emäntä päätti, että Jyväskylän kisat saivat olla tämän vuoden viimeiset. Onhan noita kisoja tänä vuonna jo kertynyt, 82 kappaletta! Tosin ei se näköjään ole kuin noin 20 enemmän kuin edellisvuonna.

Jyväskylässä oli taas kolme rataa tarjolla (hyppy + 2x agi) ja tuomarina Minna Räsänen. Ikävä kyllä ratoja ei tullut nyt kuvattua, joten ette pääse näkemään toilailuja... Tai viimeinen rata on kyllä kuvattu...

Ensimmäisenä oli hyppyrata, joka meni oikeasti todella hyvin, kunnes...  Noh, meni se loppuradastakin todella hyvin! Se vain oli se yksi "pieni" virhe... Emäntä meni kahden suoran putken väliin hakemaan koiruutta, jotta olisi saanut sen mukaansa ja laitettua oikeasta päästä putkeen. Eli ensin mentiin kuvassa ole nro 1 putki, jonka jälkeen olisi pitänyt mennä samasta suunnasta nro 2 putki.. Ei. Noks vain vilkaisi pikaisesti emäntäänsä tultuaan eka putkesta ulos, että "Ai, sä olet siellä? Mutta hei! Tuossapa on uusi putki!" ja se ampaisi punaisen viivan mukaisesti ko putkeen... Tuomaria nauratti, kun hän veti kätensä ristiin hylkäyksen merkiksi... Alla tilanne. Nuolet kertova, että mistä suunnasta ja mihin suuntaan rata jatkui. Jälkiviisaus on hyvästä. Olisi oikeasti pitänyt ilmeisesti mennä vielä lähempää hakemaan koiruus ts ihan putken suulta ja sieltä sitten lähettää tuohon toiseen putkeen... Mutta nyt meni näin.

eka.jpg

Toinen rata, joka oli agilityrata, meni vähän samaan malliin. Koiruus halusi mennä putkeen! Kyllä me yksi aikaisempi "paha"paikka saatiin kunnialla läpi, jossa todellakin oli putki niin hollilla, että sinne taisi moni sujahtaa. Nyt sitten aivan viimeisimmillä esteillä tuli vähän suunnasta erimieltä... Olisi ollut enää vain kolme estettä radasta jäljellä (kuvassa vain pätkä, eikä numerot vastaa kisaradan numeroita.) Eli neljänneksi viimeisellä esteellä emäntä pyrki tekemään takaakierron ja sitten vasta laittamaan putkeen... Noks oli sitä mieltä, että sitähän mennään HETI putkeen, joten vain peräpeili näkyi koiruudesta, kun se sinne ampaisi... (Sinisellä taas emännän suunnittelma reitti) Tässäkin jälkiviisaus? Olisi varmaan kannattanut kierrättää tuo kakkoseste toisen siivekkeen kautta eli vasemmalta.... Ja hei! Tähän asti oli täysin puhdasta rataa!!! Eli kontaktit olivat onnistuneet!

toka.jpg

Päivän tai pikemminkin aamupäivän viimeinen rata oli taas agirata. (meidän osalta kisat alkoi klo 9 ja päättyi klo 12). Rataantutustumisessa emäntä naureskeli itsekseen ja tuomari sen yhdessä vaiheessa huomasi. Tuomari siinä sitten kysäisikin, että mikäs noin naurattaa? Johon emäntä vain naureskellen totesi, että miettii vain, että mihinkähän putkeen se (Noks) nyt ampuu... Sanoi tämän toteamuksen A-esteen luona... ja kuinkas kävikään?

29.11.2015+Noks.3gp?img=thumb280nocrop&_

Taas selvittiin siis hankalasta putki-kohdasta, johon monet olivat sortuneet, mutta näköjään jos Nokilla on vaihtoehtona joko putki tai A-este, niin yleensä se pyrkii menemään sinne putkeen... Meni sitten vähän muutoinkin senssit sekaisin heti A-esteen jälkeen, mutta kun alkoi taas sujumaan, niin loppu meni taas ihan hyvin. Vaikkakin emäntä muutti ohjaussuunnitelmat viimeisimpien esteiden kohdalla. Mutta eihän sillä ollut enää mitään väliä.

Eli kisavuosi päätettiin kolmeen (3) hylättyyn! Mutta olipa pitkästä aikaa sellaiset kisat, että emäntää vain nauratti Nokin toilailut. Emäntä oli jotenkin salaa toivonut, että olisi saanut sen puuttuvan agi-nollan hommattua SM-kisoja ajatellen ennen vuoden vaihdetta, mutta ei. Kuten ei myös saanut sitä viimeistä riviä täytettyä kisakirjasta... Mutta ensi vuonna jatkuu!

Emäntä on huvikseen pitänyt tilastoa, että minkä verran on ollut kisoja ja minkä verran niistä on ollut nollia ja hyllyjä. 
Kisoja siis tänä vuonna yhteensä 82 kpl, joista nollia 24 ja hylättyjä 41. Tosin hylättyjä ei oikeasti olisi noinkaan paljoa, ellei emäntä olisi itse hyllyttänyt ratoja palauttamalla koiruutta puomin kontaktille. Mutta prosentteina nollia siis noin 30% ja hylättyjä tasan 50%.  Paremmin tämä vuosi on mennyt kuin mitä viime vuosi... Tästä on hyvä taas jatkaa!