Edelleen sarjassamme "jälkijunassa tulevia päivityksiä"

Tiistaina oli kakaralla seuramme järjestämä tasokoe kesäksi kisavalmiiden ryhmiin pyrkijöille. Kakarahan oli heti äänessä - perinteisestikin - kun saavuimme hallille. Normaalisti ääniefektit ovat loppuneet siinä vaiheessa, kun olemme sisälle menneet, mutta nytpäs siellä olikin huomattavasti enemmän koiria kuin normaalisti ja nekin osasivat pitää omaa ääniefektiään yllä, joten eipä siinä kakaran auttanut jäädä huonommaksi.     Mölyä kuului välillä häkistäkin (kun oli rataantutustumisen aika), joten takkia piti eteen laittaa peittämään näkyvyys, mutta eihän se sitä möykkää peitä... Hiljeni heikä kyllä sitten jossain vaiheessa.

Emäntä ehti kertailla ennen kakaran vuoroa hivenen rengasta, keinua ja kujakeppejä. Hivenen myös A-esteen kertausta, tosin todella  matalalla versiolla (korkeus vajaa 1m). Itse ratasuoritus meni suurinpiirtein hyvin, oikeastaan varsin hyvin muutamasta kämmistä huolimatta. Mutta onneksi niitä tyylipisteitä ei lasketa, vaan katsottiin yleensä koirakon yhteistyötä, esteiden hallintaa ja suorituksen sujuvuutta.  Radalla oli hyppyjä, rengas, A-este, keinu, pussi, putki (x 3) ja pujottelu. Emännän epäilyistä huolimatta renkaan kakara suorittikin oikein hyvin, vaikka emäntä oli vastaanottamassa renkaan luona, kun kakara oli vielä hypyn takana lähdössä. Renkaalta oli suora linja pitkään, suorana olevaan putkeen, jonka jälkeen tulikin emännälle jo kiire. Ei sitten hypylle vietäessä muistanut, että ohjaa kakaraa, joten hypylle kielto, kun emäntä lähti liian aikaiseen ottamaan vastaan toisen esteen takaa. (koiralle u-käännös esteeltä toiselle). A-este ok, josta palkkaus. Pussi tungettiin läpi, tosin normaalia hitaammin. Tiukka käännös hypylle, jossa emäntä oli vastaanottamassa, taas suora pitkä putki ja tiukka käännös vasemmalle toiselle hypylle. Emäntä pystyikin jo tässä vaiheessa menemään valmiiksi hypyn luokse, kun kakara oli vasta ampunut putkeen. Hypyn jälkeen mutkalla oleva putki, josta keinulle. Keinu mentiin vauhdikkaasti ja palkka maltettiin siellä syödä. Käännös hypylle, josta käännös pujottelulle. Pujottelu alkoi suht hyvin, mutta alkoi tökkimään kesken matkan, kun emäntä ei muistanut tahdittaa kakaran kulkua. Pujottelun jälkeen oli vastassa viimeiset kaksi hyppyä, mutta ilmeisesti emännän käsi heilahti liikaa vieressä olevan mutkalla olevan putken suun suuntaa, joten kakara tarjoutui sinne... Ei mennyt, mutta hillui sitten hyppimällä pari kertaa putken yli  Okei.. saatiin me ne kaksi viimeistäkin hyppyä kuitenkin tehtyä.

Ja kakara kaikesta huolimatta läpäisi tasokokeen hyväksytysti, joten kesäkaudeksi voimme hakea kisavalmiiden ryhmään treenaamaan  Ja tämähän meillä olikin tavoitteena  

Täytyy vielä loppuun todeta, että on todellakin Ihana sellaisen koiran kanssa treenata, jolla on motivaatiota, innokkuutta ja yleensäkin tekemisen halua vaikka muille jakaa, höystettynä mielettömällä taistelutahdolla!