Joulu oli ja meni, kuten myös vuoden vaihtuminen. Emännälle sattui sitten työilta juuri Uudeksi Vuodeksi, joten koirat joutuivat olemaan illan keskenään kotona. Verhot tiukasti kiinni ja cd-soitin päälle... Hyvän ja pitkän lenkin ehti kyllä emäntä koiruuksien kanssa tekemään ennen töihin lähtöä, mutta kun klo 22 aikaan kotia palaili, niin pauke ja räiske oli heti kotinurkilla sen veroista, ettei todellakaan tehnyt mieli lähteä ulos lenkille saati päästää koiria takapihalle! Kumpikaan ei kyllä noteerannut räiskettä millään tavalla, mutta mieluummin emäntä pakkasi koirat vauhdilla autoon ja lähti ns" korpeen" eli äitinsä luokse. Siellä pääsivät koiruudet pihalle juoksentelemaan ja lenkille. Kyllähän sinnekin pauketta kuului, mutta ei läheskään niin pahasti kuin kotiin. Ja hirsitalon sisälle ei kuulunut yhtään mitään.

Vielä ennen nukkumaan menoa käytiin lenkillä ja sattuikin juuri silloin vuosi vaihtumaan uudeksi... Pauke oli tuolla korvessakin silloin melkoinen, mutta ilotulitteita ei näkynyt, vain ääni kuului. Gami vain lönkytteli eteenpäin ja Noks vähän kuunteli, mutta keskittyi mielenkiintoisempiin asioihin eli tien varrella oleviin hajuihin. Emäntää itseään pikemminkin se pauke ärsytti!

Mutta vuoden vaihtuminen meni siis hyvin koirien kanssa. Mieluummin emäntä lähtee tilaisuuden niin salliessa korpeen näissä tilanteissa, kuin "väkisin" yrittää tehdä koiristaan paukkuarkoja...