Aatto meni todella hyvin, ainakin alkuun. Saunottiin, syötiin ja avattiin lahjat. Ja koiruudetkin aukoivat omat lahjansa ja samointein söivät saamisensa, kun syömistä oli paketeissa tarjolla puruluun ja lihatikkujen muodossa.

Nälkäiset odottamassa ruokaa pöytään

aatto.jpg

Lahjojen avaamisen jälkeen emäntä päätti sitten avata oman salmiakkipussinsa lattialla istuen. Molemmat pojat tunkivat siihen samalle pussille...Gami vähän huomautti Nokille kuonollaan tökkäsemällä, että sen ei tarvitsisi siihen tulla, vaan voisi pysyä poissa. Nokilla kilahti ja tappeluhan siinä tuli...

Kyllähän emäntä pojat lopulta erilleen sai, mutta vahinko oli jo tapahtunut. Nokille ei tullut muuta kuin pieni matala reikä poskeen. Gamille sai sitten jo vähän enemmän osumaa. Kaikista pahin oli oikean etujalan ranteeseen osuneet kulmahampaat. Molemmin puolin ranteessa reiät. Myös huulesta löytyi haava ja näköjään korvan juureenkin oli tullut. (tämä huomattiin vasta myöhemmin). Emäntä siinä sitten leikkaamaan jalasta karvoja pois haavojen ympäriltä ja puhdistamaan varsin reippaasti vertavuotavia haavoja. Sidekin jalkaan laitettiin, mutta tuntui lopulta parhaimmalle lähteä päivystyksessä käymään, kun näytti niin ilkeälle haavat (toisesta reiästä näkyi jännettä ja lihasta...). Eikä koiruus astunut ollenkaan koko jalalle... Eläinlääkärin vastaanotolle päästiin heti, kun muita ei siellä ollut. Haavoja ei onneksi tarvinnut ommella, mutta niitä puhdistettiin siellä lisää ja laitettiin kääre jalkaan. Jo ennestään olevaa antibioottikuuria (anaalien takia) jatkettiin vielä pidemmäksi ja kipulääkkeitä löytyikin valmiiksi kotoa, joten niitä viiden päivän ajan annettava. Haavaa hoidettava Vetramil haavaspraylla ja haavat suojattava ulos lähdettäessä. Muutoin haavat saavat olla paljaana, kunhan kauluri on kaulassa.

Joulupäivänä jalka oli varsin kiitettävästi turvoksissa, eikä aamulla painoa Gami jalalle laittanut, iltapäivästä jo välillä laittoi painoa, mutta kolmella jalalla loikki menemään. (Kuvasta ei kunnolla näy, mutta varpaista ylös asti jalka on turvoksissa)

joulup%C3%A4iv%C3%A4.jpg

Seuraavana päivänä, Tapaninpäivänä, jalka oli vielä entisestään paksumpi varpaista lähtien, mutta sen jälkeen alkoi jo muutosta parempaan tapahtumaan, ainakin turvotuksen laskiessa. Mutta eihän uketsu lenkille päässyt. Tai mentiin sen mukaan, mitä itse halusi liikkua ts ei kovin paljoa... Ja jos liikkui vähän enemmänkin, niin silloin jalka turposi ja kipeytyi entisestään.

Tänä aamuna ennen töihin lähtöä ajateltiin tehdä sitten sen mukainen aamulenkki kuin mitä Gami itse halusi. Ja uketsu halusi tehdä normaalin metsälenkin! Nyt ottaa jo kipeällekin jalalle kunnolla painoa ja kävelee sillä, vaikka huomaakin sen kipeä olevan, könkkäsee. Ei kuitenkaan loikkinut enää kolmella jalalla, kuten vielä eilen teki. Turvotus on kokonaan jalasta laskenut, mutta nyt on tullut ranteen kohdalle patit... Ei passaa kuitenkaan ihan hirveästi vielä jalkaa rasittaa ja seurataan edelleen alkaako turvotus tulemaan takaisin liikunnan jälkeen, vai joko jo asettui?

20141229_patti2.jpg

Ei nyt tainnut Gami päästäkään Nokin kanssa uutena vuotena agilitya rellestämään, kuten emäntä oli ajatellut... Ellei ihmeparantumista jalkaan tule. Mutta fysioterapiaan on aika jo Gamille varattu ja sinne mennään suht heti, kun lääkekuuri loppuu. Saadaan poika sitten lihaksiltaan kuntoon.