...ups.... Kiirettä on pitänyt, kun ei ehdi blogiakaan päivittämään

Nokilla alkoi jo huhtikuun puolella (30pvä) Slalom- eli pujottelukurssi. Nyt takana kaksi kertaa kurssista ja kylläpä pojan aivot joutuvat välillä töihin!  Mutta oikeasti tuo kyllä nopeasti oppii, kun vain malttaa keskittyä hommaan. On huvittavaa huomata, kun keskittyminen ja miettiminen alkaa: silloin suu menee kiinni ts ei kuulu haukahdustakaan ja keskittyneen näköisenä suorittaa tehtävää. Tuntuu, että tulee vielä pieni kurttukin otsalle. Tosin tämä on vain hetkellinen ilo, pian keskittyminen on taas poissa ja räksyttäminen alkaa    Ensimmäillä keppikerralla alkoi sekä emäntää, että kouluttajaa naurattamaan Nokin touhu. Tuija (kouluttaja) oli polvillaan keppirivistön päässä targetin luona valmiina palkkaamaan, kun suoritus menee oikein. Yhdessä vaiheessa Noks sitten nappasi palkat ja sen jälkeen alkoi hirveästi touhottamaan Tuijan selän takana. Touhotti, touhotti ja jotain hommasi. Lopulta jo meilläkin uteliasuus iski ja kurkkastiin mitä Noks touhuaa... Hirveä touhottaminen Tuijan nappulakenkien nappuloiden kimpussa! Nuoli ja nikersi niitä aivan kiihkeänä! Liekö kuvitteli niistä saavan palkkansa!?  Mutta voimme sanoa, että naurua piisasi  Noks siis harjoittelee keppejä takaperoisesti targetin avustuksella. Joutuen itsenäisesti miettimään ja etenemään, tosin emäntä saa vain välin näyttää, josta mennään sisälle pujotteluun. Ja heti aloitetaan harjoittelu molemmin puolin.

Vappuna (1.5.) oli Ilon treenit, mutta tällä kertaa pääsi Gamikin treeneihin mukaan. Emäntä arveli, että ottaa Ilolla vain toisen treenin ja toisen menee Gamin kanssa, kun Ilolle oli tulossa seuraavana viikonloppuna 4 startin kisat. Molempien koiruuksien treenit menivät oikein hienosti ja varsinkin Gamiin emäntä oli enemmän kuin tyytyväinen! Uketsulla oli HAUSKAA!!!  Heikä oli aivan onnessaan päästessään pitkästä aikaa treenaamaan.  Emäntä tosin otti Gamin kanssa ratatreenin mediesteillä ihan sen takia, kun pitkään aikaan ei tosiaan ole mitään tehnyt, eikä tarkoitus ollut muuta kuin vain hankkia Gamille ns mielenpiristystä. Piristys onnistui oikein hyvin, mutta ikävä kyllä seuraavana päivänä uketsu könkkäsi...  Itku pitkästä ilosta? Onneksi könkkääminen kesti vain päivän verran.

Nokin Trainings-treenit keskiviikkoisin ovat menneet vähän niin ja näin . Keskiviikkona 2pvä Noks välillä meni omiaan ja tiiraili vain viereisen kentän tapahtumia. Sinkoili A-esteelle tarkkailemaan viereisellä radalla olleen Rulla-corgin touhuja, vaikka sinne A-esteelle ei ollut edes ns suoraa tietä... Nyt viime viikolla (9.5.) treenit menivätkin sitten jo paremmin, tosin alkuun oli taas tuota huuhailua, mutta kun kouluttaja (Sanna) kehotti pitämään vetolelu+vinkulelu -yhdistelmää kädessä, toimi se todella hyvänä focuksena Nokille  (emännällä on siis vetolelu, jonka on pujottanut donitsin muotoisen vinkulelun läpi... ). Kun lelu(t) oli kädessä, keskittyi Noks paremmin emäntään. Eli voisipa sanoa, että nämä treenit onnistuivat oikein hyvin kaikkinensa, kun vain emäntä lopetti käsillään hösläämisen. On nimittäin tullut huomattua, että kun yrittää ehtiä oikeaan paikkaan oikeaan aikaan, alkaa emäntä hosumaan käsillään. Ja oikeasti homma onnistuu ilman höseltämistäkin  Harrin radalla kokeiltiinkin sitten jo emännän juoksutaitoja ja ehtimistä... Alkuun meni sekoiluksi, mutta lopulta rata onnistui hyvin ja emäntä ehti suoran päästä toiseen ajallaan