Käytiin lauantaina Nokin kanssa vieraissa. Ei lähdetty merta edemmäs kalaan, vaan pikemminkin oltiin vielä lähempänä kotia kuin mitä normaalisti. Käytiin varsin Metkassa paikassa eli Koirakeskus METKAssa Kuopion Haapaniemellä. Joskus muutama vuosi sitten, kun Ilo oli vielä hengissä ja menestyi ko seuran kisoissa upeasti, saatiin palkinnoksi lahjakortti ilman voimassaoloaikaa. Sen aika tuli nyt. Eli emäntä päätti käyttää ko lahjakortin Lauran vetämiin treeneihin Nokin kanssa.

Vaihtoehtona oli tehdä joko hyppyrata tai agirata ja emäntä luonnollisestikin päätyi agiradan puoleen, jotta sai tavallaan uudessa paikassa treenattua kontakteja. Kertaalleenhan Noks on käynyt ko paikassa kisoissa, mutta käsitämme tämän edelleen  meille uudeksi paikaksi. Treeniaikaa oli 1,5 tuntia ja osallistujia vain kaksi... Mutta emäntäpä ei valita! Hyvin ehti nyt treeneissä saada suullista palautetta ja uusia vinkkejä/näkökantoja joihinkin asioihin ilman, että piti vauhdilla päästää seuraavaa koirakkoa radalle. Eli kerrankin oli aikaa pähkäillä asioita!

Ratapiirros ei mittakaavassa, on suuntaa antava (emäntä yritti piirtää oman muistinsa mukaan... ).lauran%20treeni.jpg

Ensimmäisellä kierroksella Noks oli liki kisamoodissa! Eli siinäpä sitten loikittiin puomin kontakti varsin reippaasti, tosin emäntäkin oli tässä vaiheessa jo seuraavan esteen luona eli varmastikin kiire tuli koiruudelle. Mutta siis nro 2 otettiin vastaanottovalssilla vastaan, kun ensin oli tönäisty esteen taakse ja koira lähetettiin kauempaa putkeen (3). Nrolle 4 persjättö ja vauhdilla liikkeelle, jotta ehti kunnolla tekemään poispäinkäännön nrolle 6 ja samalla takana leikkaamaan. Nrolle 8 käytiin merkkaamassa, jonka jälkeen lähetettiin koiruus putkeen nro 9. Nroiden 10-11 väliin kunnollinen putkijarru AJOISSA! Ensimmäisellä kierroksella emäntä teki putkijarrun putken suun luona (kääntymällä koiraa vasten), mutta myöhemmin uskalsi jo tehdä heti hypyn ja putken puolessa välissä, kun huomasi Nokin menevän putkeen vastaan kääntymisestä huolimatta. Nrolle 14 takaakierto ja persjätöllä nrolle 15. Itsenäisesti annettava suorittaa nro 16, jonka jälkeen emäntä teki persjätön. Putkeen nro 18 lähetys, itsenäisesti suoritettava keinu, jolloin emännän oli oltava jo esteen nro 20 luona. Yllättävän hyvin teki Noks keinun, vaikka emäntä olikin kauempana! Nro 20 takaakiertona, jonka jälkeen emännän oli pidettävä suora linja kohti okseria (22) ja käskytettävä vain koiruutta suorittamaan esteet (21-22) itsenäisesti samalla, kun itse leijeröi nron 15. Kaukaa käskytys putkeen (23) ja kääntö hypylle nro 24 tuli suht luonnostaan. Persjättö tai valssi muurin (27) jälkeen eli emäntä teki persjätöt joka kerta...  Pituuden kohdalta lähetys itsenäisesti pujotteluun. Ensimmäisellä kerralla ei Noks tajunnut itseään koota tarpeeksi, joten oikeaan väliin meni pujotteluun, mutta seuraava väli meni pitkäksi. Kaikki muut kerrat onnistui. Ongelma tuli siinä vaiheessa, kun piti leikata pujottelun päässä jo valmiiksi esteelle nro 30 päin ja koiruuden olisi pitänyt itsenäisti tehdä kuitenkin kepit loppuun... Nokille tuli tässä vaiheessa kiire emännän perään ja yleensä viimeinen väli jäi pujottelematta.

Mutta koska tarpeeksi oli aikaa, ehdittiin kunnolla treenaamaan pujottelua palkan kera, kun emäntä leikkasi pujottelun päässä. Hyvin alkoi Noks tajuamaan, että kyllä sitä oikeasti pitää loppuun asti mennä, oli emäntä missä tahansa...
Ehdittiin myös treenaamaan A:n kontaktia ja siihen tulikin varsin hyviä vaihtoehtoja, että mitä emäntä voisi ko esteellä treenata, jotta siitä tulisi nopeampi, eikä Noks jäisi kyselemään harjalle (nyt hidasteli A.n harjalla) ilmeisestikin miettien, että oliko se pysäytyskontakti vai juoksukontakti, joka siihen pitää tehdä? Samalla tapaa hidasteli keinulla. Nythän emäntä käyttää käskyä "KII" sekä puomilla, että A-esteellä, mutta puomin puolessa välissä käsky muuttuu sanaksi "OTA", mutta A-este pysyy edelleen "KII" sanana. Liekö tuo yhteinen alku sekoittaa Nokia, että oliko juoksu- vai pysärikontakti? Eli kuulemma käskyä voisi muuttaa. Tai sitten yksinkertaisesti vapauttaa koiruus jo ylempänä, lähempänä A:n harjaa, jolloin se ei alkaisi tarjoamaan siihen sitä pysäriä. Siinäpä miettimistä, että kummanko valitsee? Uuden käskysanan ko esteelle? Aikaisemmin vapauttamisen?
Myös putkijarrua treenattiin lisää ja vahvistettiin kääntymistä palkkaamalla.

Aivan loppuun vielä kertaalleeen koko rata läpi, jonka jälkeen tuntui, että sekä emäntä, että koiruus olivat ns valmista kauraa... Eli molemmilta suht hyvin mehut pois. Mutta viimeinen rata tehtiin puhtaana läpi. Hitaamminhan se tosiaan meni, kun alkoi molempia jo väsyttämään, mutta onnistuneesti.

Treenit olivat todellakin hyvät ja Noks oli edelleen sitä mieltä, että tuolla hallissa on todella hyvä pistää kinttua toisensa eteen varsin reipasta tahtia eli vauhtia oli enemmän kuin normitreeneissä. Tosin tilaakin oli enemmän.

NYT se on se agitauko. Edes pari viikkoa. Ollaan se ansaittu.
Ja vaikka ei oltaisikaan, niin jäätäisiin kuitenkin.