Oltiin Varkaudessa 27pvä kisoissa, jossa tuomarina oli Minna Väyrynen. Emäntä vähän aprikoi koko kisoja, koska edelleen jossain tuolla takaraivossa kummittelee ajatus siitä, että Noks ottaa ritolat kentältä jonkun koiran luokse varsinkin, kun tuolla ei sitä tilaa ole niin hirveästi kentän laidalla... Vielä aamulla pähkäili, että lähteäkö vai ei? Päätti sitten lähteä, kun maxit olivat vasta viimeisinä, joten kentän laidalla ei pitäisi silloin enää olla niin paljoa porukkaa.

Aikataulu vähän emännällä petti, joten ei oltukaan nyt niin ajoissa kisapaikalla kuin normaalisti, joten pidemmät lenkit ja totuttelut kisapaikkaan jäi tekemättä. Lämmittelylenkki kuitenkin ja sitten valmiina radalle. Vähän tuntui, että näinköhän koiruus pysyy hanskassa... ?

Ensimmäinen rata oli hyppyrata, varsin suoraviivaista ja mentävää, mutta oli myös omat kommerverkkinsä siellä. Eli oikeasti kiva rata. Rata meni Nokin kanssa paremmin kuin hyvin! Mitä siitä, että emäntä meinasi pyllähtää persuuksilleen heti alussa putken luona, mutta pysyi onneksi pystyssä. Tunnustetaan, että emännän suusta kuului pieni "perrrr...." Nokin työskentely oli aivan mahtavaa ja miten upeasti se osasi irrota ja mennä itsenäisesti pujotteluun! VAU! Radalta tulokseksi 0 vp. ja sijoitus 3 (etenemä 4,35m/s)

27.9.2014%20Noki%201.3gp?img=thumb280noc

Seuraavat radat olivatkin sitten agilityratoja, ei enää niin suoraviivaisia, mutta kivoja ratoja edelleen. Puomia ei ensimmäiseltä agiradalta löytynyt, mutta muut kontaktit kyllä. A-esteen kontaktit Noks otti todella hyvin, mutta keinussa on edelleen parantamisen varaa... *huoks* Tällä radalla emäntä oli todella tyytyväinen varsinkin siihen, että vaikka keinun edessä, kehänauhan toisella puolen, oli hoffi seisoskelemassa ohjaajansa kanssa, ei Noks siihen pahemmin kiinnittänyt huomiota. Vilkaisi vain pikaisesti ja jatkoi sitten matkaa emännän kanssa. Tältäkin radalta tuli tulokseksi 0 vp ja sij. 3 (etenemä 3,70m/s), joten meille napsahti tästä sitten taas tuplanollat!

27.9.2014%20Noki%202.mp4?img=thumb280noc

Viimeisellä radalla emäntä sitten jo itse vähän pilasi suorituksen. Radalla oli puomi ja Noks ei ottanutkaan kontaktia kuten olisi pitänyt, vaan loikkasi yli, joten virhe. Tässä vaiheessa emäntä itse jäi vähäksi aikaa pähkäilemään ja unohti sitten ohjata seuraavalle hypylle, josta kielto... Jälkikäteen ajatellen, emännän olisi varmaan pitänyt muistaa painella vähän nopeampaa tahtia tuonne alastuloon vastaan, kuten on kotitreeneissä tehnyt... Jälkiviisaus on hyvästä! Muutoinkin rata oli lopussa vähän töksähtelevää ahtaan valssin/tilan johdosta, mutta maaliin selvittiin 10 vp:llä ja pienoisella yliajalla. Eli tuloksena 13,27vp, sij. 9 (etenemä 3,4m/s). Emäntä ei itse huomannut, mutta seurakaverin kertomana tälläkin radalla juuri muurin kohdalla ollessa, joku koira kulki ohi. Mutta tässäkin vaiheessa Noks vain vilkaisi sitä (videolla korvat nousi hetkellisesti pystyyn) ja jatkoi emännän mukana. Joten tyytyväinen pitää taas olla!

27.9.2014%20Noki%203.3gp?img=thumb280noc

Tyytyväinen päivän saldoon? Kyllä! Mutta kontaktitreenit jatkuu... Nyt olisi Nokilla siis tuplasti tuplanollat valmiina ensi vuoden SM-kisoja ajatellen, jos sinne päädytään lähtemään. Vain kaksi (2) agiradan nollaa uupuu, mutta onhan tässä vielä aikaa...