Eilisissä agitreeneissä pääpaino oli nyt esteosaamisessa sekä vaikeissa kulmissa ja keppiosaamisessa. Keskityttiin myös vain lyhyisiin pätkiin eli koko rataa ei tehty kerralla läpi. Kivaa vaihtelua tämäkin pitkästä aikaa! Nokille korotettiin muuria ylimääräisen palan avulla entisestään, sekä okserista tehtiin korkeampi. Syynä tähän, että Noks on huolimaton hypätessään muuria vaikeasta kulmasta tullessaan sekä okseri oli nyt suoraan seinään päin eli ns oli "hyppy tyhjään" ja tällöin osaa Noks helposti pudottaa takimmaisen riman.
Ensimmäinen harjoitus, nrot 1-6... Kuten huomaatte, niin radalla oli tarkoituksella häiriöesteitä.

vko37_2015_1.jpg
Alkuun tehtiin nrot 1-6 kahdella eri ohjaustavalla. Ensimmäisellä kerralla muuri ohjattiin pakkovalssilla, nro 3 takaakiertona, valssilla putkeen ja sen jälkeen mentiin koira ottamaan putkesta (4) valssilla vastaan nro 5 renkaan ja putken väliin. Rengas ja lähetys okserille, jonka jälkeen palkkaus. Muurihan tottakai kolahti oikein kunnon ryminällä alas kaikkine palikoineen, mutta tämähän oli siis jo tiedossa. Noks ei yleensäkään vaikeassa kulmassa malta muuria ottaa kunnolla. Siksi siis muuri oli korotettuna entisestään lisäpalalla. Pari ensimmäistä kertaa meni harjoitellessa ennenkuin ne palikat pysyivät paikoillaan ja muuri ehjänä. Okserilla ei tullut missään vaiheessa mitään ongelmaa!
Seuraavaksi ohjattiin muuri takaakiertona, jolloin valssilla otettiin vastaan. (ja jep... kolina kävi ensimmäisellä kerralla), nro 3 takaakiertona valssilla vastaan, mutta nyt pitikin ottaa putkesta tullessa koiruus vastaan renkaalla (5) okserin puolelta. Kun ilmoitti tarpeeksi ajoissa ennen putkeen (4) menoa, että tulee tiukka käännös putkesta tultaessa renkaalle, kääntyi koiruus varsin tiukasta putkesta oikeaan suuntaan. Muutoin ohjautui aika lähelle häiriörengasta ja kaarroksesta tuli laaja. Vain kertaalleen taisi emäntä tämän muistaa... Yleensä aina valui Noks laajalle kaarrokselle. Heh...

Seuraavaksi keskityttiin pujotteluun ja voisi sanoa, että sehän meni mielenkiintoiseksi! Tuli jo valmiiksi kauhisteltua treeniä, kun edellisten koirakoiden treeniä katsoi. Apua! Eihän Noks niistä selviä mitenkään!!! Ei siis millään!

vko37_2015_putki2.jpg

Eli tässä oli "yksinkertaisesti" vain lähetys putkelta (7) kepeille, mutta kun sattui tuo häiriöputki olemaan ihan liki keppejä... Yllätys olikin melkoinen, kun emäntä lähetti koiruuden menemään pujotteluun ja pysyi itse kauempana, niin Noks ei edes vilkaissut häiriöputkea vaan meni suoraan oikein pujottelulle!  Vasta, kun Noks oli päässyt ensimmäiseen väliin pujottelussa, lähti emäntä juosten liikkelle ja meni koiruuden ohi vastaanottamaan ja ohjaamaan radan pätkää eteenpäin. (alkuun vain nrot 7-9). Kun tämä todettiin onnistuneeksi, tehtiin koko pätkä eli nrot 7-13. Eikä tässäkään mitään ongelmaa sisäänmenossa kummastakaan pujottelun suunnasta. Noks keskittyi vain ja ainoastaan pujotteluun. Tosin heti ensimmäisellä kerralla tuli "pieni" häiriö, kun Noks oli pujottelemassa. Emäntä ei asiaa huomannut, mutta ihmetteli miksi koiruus tulee väärin pujottelusta (nro 8) ulos? Koutsimme Sanna sen sitten selvitti. Kun Noks oli pujotellut putken mitan, vilkaisi Noki pikaisesti taaksepäin putken suuntaan "hei, tuollahan se putki on... ?" ja siinä vaiheessa oli tullut rikko pujotteluun eli yksi väli jäi pujottelematta, mutta matka oli jatkunut koko ajan eteenpäin. Mutta tämä oli sen verran nopea vilkaisu Nokilta, että emäntä ei tätä tosiaan huomannut...

Seuraavaksi panokset kovenivat...

vko37_2015_putki1.jpg
Sama kuvio eli nrot 7-13, mutta nyt häiriöputki oli vetäisty pujottelun toiseen päähän todella hyvin tyrkylle. Ensimmäisellä kerralla tullessaan pujottelun (nro 8) loppuun ja lähtiessään kohti nro 9 estettä, Noks pikaisesti vilkaisi -ja taisipa työntää kuononsakin - häiriöputkeen, mutta sisälle asti ei mennyt vaan jatkoi matkaan emännän ohjauksen mukaan. Tietty emäntä sitten heti ensimmäisellä kerralla, lähestyttäessä nro 13 pujottelua, oli se häiriötekijä... Alkoi kehumaan kesken pujottelun, kun Noks osui heti oikeaan väliin ja lähti pujottelemaan. "Oiii!!!" Ja siinä vaiheessa Noks häiriintyi ja tuli pujottelusta pois... Voisi tietty emäntä pitää suunsa kiinni??? Muilla kerroilla Noks ei edes nähnyt koko putkea, vaan keskittyi vain ja ainoastaan pujotteluun.

Seuraavaksi pitikin sitten taas jo kehitellä jotain muuta häiriötä, joten häiriöputken paikka muuttui...

vko37_2015_putki3.jpg
Ja tuo häiriöputki oli todella lähellä pujottelua! Tätä otettiin pelkästään nroina 10-13 ja emäntä luonnollisestikin joutui leijeröimään putken, koska ei siihen putken ja pujottelun väliin olisi mitenkään mahtunut itse menemään! Ja mitä tekee Noks. Heikä teki vain ja ainoastaan pujottelua! Ei edes vilkaissut vieressä olevaa putkea, saati että olisi sinne mennyt...  Tuntui helpolta, joten koutsimme Sanna päätti lähteä lisähäiriöksi. Nyt tehtiin pätkät 7-13 eli pujottelu mentiin molempiin suuntiin, mutta... Molemmilla kerroilla Sanna juosta kipitti Nokia vastaan pujottelun vieressä lyhyellä askeleella katsoen samalla koiruutta. Ei vaikutusta. Jos sitä kerran tehdään pujottelua, niin sitähän sitten tehdään! Näin varmaan on Noks tuumannut... Eli oli mitä häiriötä tahansa, ei Noks siihen häiriöön langennut. Ellei emäntä sitä häiriötä aiheuttanut, kuten treenien alussa erehtyi.
Mutta kun antoi koiruuden yksin ja itsenäisesti hoitaa homman kotiin, niin heikähän sen sitten todella upeasti hoiti! Eipä olisi emäntä uskonut koiruudesta moista, oli varsinainen yllätys. Kieltämättä emännällä oli varsin ylpeä olotila koiruuden johdosta treenien jälkeen. Miten tuo koiruus osaakin noin yllättää??? Voi vitsit millainen koiruus Noks on!!! Kun Noks keskittyy, niin se sitten näköjään keskittyy! Vaikka aina ei voisi moista uskoa....