Eilisissä treeneissä oli taas haastetta kerrakseen, sekä emännän pääkopan suhteen, että mm. pujottelun harjoittelun. Ensi töikseen tehtiin kyllä niin, että naapurikentältä käytiin vaihtamassa (luvan kanssa) kaksiväriset pujottelukepit treenattavalle kentälle ja naapurille köijättiin tilalle yksiväriset. Tulisi ainakin Nokille ja emännälle olemaan haastetta pujotteluun menossa, koska tiedossa oli haastava kulma ja keppien vaihdon jälkeen se Nokin hahmottamiskyky... Ensimmäinen keppi siis vihreä, toinen valkoinen, kolmas vihreä jne...Eli JUST sellainen, kuin mitä oli viime kisoissa (siellä vain sininen vihreän sijaa).

Rata näytti suunnilleen tältä:
31.jpg

Rata alkoi hyvin. Heti ensimmäisellä kerralla emäntä oli unohtanut radan... Tuli ongelmia kepeille viennissä ja emäntä totesi, että olisi pitänyt tehdä niistämällä. Koutsimme Tuija siinä sitten puhui jotain hirttämisestä. Täh??? Noh, emäntä otti ko kohdan uudestaan ja teki niistämällä. Ja vielä toisenkin, kunnes sai onnistumaan. Ja vasta sen jälkeen tajusi, että eihän sitä kepeille pitänyt mennä, vaan putkeen!!! Ilmankos se Tuija puhui hirttämisestä. Hän ohjeisti meitä putkeen (nro 7) menossa, mutta emäntä vain puhui kepeistä. Hups heijaa... Noh, saatiinhan sitä sitten tehtyä rata lopulta oikeaoppisesti nrolle 8 (puomi) asti, kuten alkujaan pitikin... Mutta olipas todella törkeä loikka puomin alastulolta!!! Emäntä palautti Nokin takaisin alastuloon ja vapautuksen jälkeen putken kautta puomi uudestaan. Nyt muisti koiruus ottaa kontaktin kunnolla (Ja joka kerta sen jälkeen). Kun koiruus oli malttanut ottaa kontaktin kunnolla, päästiin jatkamaan rataa palkkauksen jälkeen nrolle 15 asti. Seuraavalla kierroksella tehtiin sitten radan loppuosa nrosta 15 eteenpäin.
Alkuun ei meinannut pujotteluun menot onnistua ollenkaan. Milloin koiruus sujahti putkeen, kun emäntä oli niistämässä tahi meni väärästä välistä sisään/sujahti putkeen, kun emäntä lähetti kauempaa (tehden ensin persjätön putken nro 6 ja 15 jälkeen). Yritti myös lähettää kepeille (nro 18) olemalla itse  putken suun edessä, mutta silloin meni tila niin ahtaaksi, että koiruus meni väärästä välistä sisään. Jos yritti tässä kohdin näyttää merkkiä olemalla itse keppien vasemmalla puolella leijeröityään kepit, sujahti koiruus vauhdilla putkeen... LOPULTA emäntä löysi sen yhteisen sävelen ja oikean ohjaustavan! Se oli se niisto. Mutta ei saanut olla itse edessä ja oli tehtävä tarkasti, jotta koiruus ei todellakaan ampunut putkeen.

Lopuksi emäntä otti koko radan alusta alkaen, tavoitteena nolla. Se onnistui suht hyvin! Ainoa vitonen olisi tullut pujottelulla nro 18, kun siinä ei vain Noks taaskaan mahtunut oikeaan väliin... Mutta muutoin hieno rata, vaikka yhdessä vaiheessa emäntä taas unohti koiralle kertoa, että mikä este oli takakiertona. Se meni vähän pitkäksi, mutta ei olisi virhettä tullut. On se hieno koira, ei voi mitään.

Tauolla emäntä otti vähän aikaa rally-tokoa Gamin kanssa hallin pihassa. Alkuun uketsu taas paineistui, eikä meinannut suostua tekemään mitään. Sitten, kun emäntä alkoi suullaan naksuttelemaan koiruudelle vähäisestäkin heräämisestä ja yrittämisestä, alkoi koiruuden häntä vispaamaan ja homma toimi hienosti. Mutta pitkään ei passannut tehdä treeniä, vain hetki, jotta motivaatio yleensä pysyi hyvänä.