NIIN monta kertaa se on ollut hilkulla, NIIN lähellä. Joskus tosiaan jopa SADASosan päässä, jotta oltaisiin saatu serti. Mutta aina se on mennyt meidän nenän edestä...

NYT SE TAPAHTUI!!!
Meidän ihka ensimmäinen agility SERTI!!! Eli valiokello alkoi kilkattamaan Nokin kohdalla. JOSKO siitä joskus saisi todellakin agilityvalion??? Emäntä oli oikeasti jo uskonsa menettänyt koko sertin saantiin....

Palataanpa sitten vähän takaisin... Eli sunnuntaina 28.pvä oli Kurkimäessa kisat, joissa kaksi agilityrataa ja yksi hyppyrata. Tuomarina kaikilla radoilla Hilpi Yli-Jaskari.

Alla oleva kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa
 _smaller.jpg

Ja tässä kyseinen rata. Sanottakoon, että JOS emäntä ei olisi kunnolla konahtanut Nokille puomin alastulossa "OTA!!!", niin ei se sitä olisi silloin kyllä ottanut! Onneksi konahti!

28.8.2016+Agi1+Noks.mp4?img=thumb280nocr

Radan jälkeen emäntä lähti koirinensa lenkkille tietämättä ollenkaan miten sijoittui. Tiesi vain, että puhdas rata tuli. Joten itkuhan siitä ilosta sitten tuli, kun kävi lenkin jälkeen tutkimassa tuloksia ja tajutessaan sertin tulon! Se tunne oli vain niin mieletön!!! Ei vain voinut uskoa, että oikeasti noin kävi. Mutta totta se oli.
Ihana oli, kun tuomari totesi palkintojen jaossa, että "Ihana antaa serti edes joskus harvinaisemmalle rodulle" ja tässä vaiheessa meinasi emännälle tulla taas tippa linssiin. Oli niin onnessaan.

Seuraava rata oli myös agilityrata ja se päättyi suht nopeasti. Eihän se Noks nyt sitä puomin kontaktia ottanut, vaikka emäntä yritti käskyttää... joten palautus puomille ja radalta pois. Kylmä peli. Eli radalta hylätty.

28.8.2016+Agi2+Noks.mp4?img=thumb280nocr

Viimeinen rata olikin sitten siis hyppyrata. Juoksemista ja kovaa sellaista! Kepeille mentäessä piti jarruttaa vähän, jotta koiruus oikeasti löytäisi itsensä oikeaan väliin. Jarruttamisesta huolimatta vauhtia vielä oli, joten kepeillä Noks vähän liukastui ja oli vähän hölmistynyt, että mitäs nyt? Pikainen kehoitus "mene vaan" ja Noks jatkoi matkaa. Virhettä ei tullut. Noks pysyi kuitenkin oikeassa välissä. Tältä radalta myöskin 0vp, sijoitus 11/37 ja etenemä radalla 4,64m/s.

28.8.2016+HR+Noks.mp4?img=thumb280nocrop

Päivän päätteeksi molemmat koirat saivat puruluut (hammastikut, ne kiinnostivat jo kisapaikalla Nokia kovasti), mutta myös pitkästä aikaa siankorvat! Se oli juhlan paikka. Emäntä kävi ostamassa itselleen vanukkaan ja munkin.

_smaller.jpg

Ja tähän loppuun päivän ratojen ratapiirrokset.
_smaller.jpg      _smaller.jpg

_smaller.jpg