"Kirouksemme" jatkuu... Kaksi sadasosaa!!! Siis kaksi sadasosaa eli 0,02s. Sen verran me hävittiin, jotta oltaisiin saatu ihka ensimmäinen agilityserti! Se on joskus todella pienestä kiinni....
Mutta oikeasti ei harmita! Rata oli aivan mielettömän hyvä, meidän parhaimpia ikinä! Mitään ei emäntä olisi osannut tehdä toisin ohjauksen suhteen. Noks oli vauhdikas ja todella hyvin kuulolla. Ja ne puomin kontaktit!!! Eli siinäpä syitä miksi ei pahemmin harmita, että serti meni taas nenän edestä. Se oli yksinkertaisesti vain niin mahtava rata! Eli enemmittä puheitta tulos oli siis 0vp, sij.3/30 ja Nokin etenemä 4,42m/s. Emäntä ei oikeasti muista, että Noks olisi noin kovaa edes aikaisemmin mennyt agilityradoilla! Kiitos seurakaverille, joka emännän tietämättä oli ottanut tämän radan videolle. Ja otti myös päivän muutkin radat.

25.10.2015+Agi1+Noks.mp4?img=thumb280noc

Eli siis oltiin Kurkimäessä eilen kisoissa. Tuomarina kaikilla kolmella radalla oli Anne Viitanen ja radat olivat kyllä todella mukavat, paikoin oli varsin kiitettäviä "pommi"kohtia, mutta juoksemaankin joutui...
Päivän ensimmäinen rata, agilityrata, meni siis yli odotusten. Toinenkin rata oli agilityrata ja siinäkin liki loppuun asti rata meni aivan mahtavasti, mutta lopussa A-esteellä tuli ongelmia. Noks ei ollutkaan ehtinyt lukitsemaan A-estettä, kun emäntä alkoi putkea väistämään, joten Noks lähti liikkeen matkaan... Meni ensin putken ja A-esteen väliseen koloon ja sen jälkeen yritti tarjoutua putkeen... Lopulta päätyi onneksi A-esteelle, mutta emäntä ei ollut täysin varma, että tuliko vain kielto vai hylkäys? Joten A:n alastulo jäi vahvistamatta ja siitäkin tuli virhe... Eli loppujen lopuksi tällä ratalla tulos oli 10vp, sijoitus 16/30 ja etenemä 3,66m/s. Mutta rata oli tosiaan loppua lukuunottamatta mahtava sekin!

25.10.2015+Agi2+Noks.mp4?img=thumb280noc

Viimeinen rata oli taas hyppyrata. Ja hyvä fiilis ja yhteistyö jatkui päivän teeman mukaisesti. Tulos 0vp, sijoitus taas 3/28 ja etenemä 4,57m/s. Tällä radalla jäätiin hyppysertistä vajaa 3s, mutta sitä ei oltaisi kyllä mitenkään saatu kurottua kiinni!

25.10.2015+HR+Noks+.mp4?img=thumb280nocr

Mutta eipä kyllä emäntä muista, että milloin olisi viimeksi ollut noin mahtava fiilis radalla Nokin kanssa yhteistyön ja tekemisen suhteen. Me toimittiin nyt todellakin yhdessä!  Ja vaikka Noks räksytti, niin emäntä ei sitä radalla ollessa huomannut.
Juuri ennen radalle menoa oli valmistelu vähän erilaisempaa kuin aikaisemmin. Ei paljoa, mutta liekö se vaikuttanut Nokin vauhtiin? Emäntä vain siinä vaiheessa, kun yksi koira oli enää välissä, ärsytti Nokia pallolla. Pisti pallon nyrkin sisään ja härnäsi sillä, muttei antanut koiruudelle. Ilkeää? Voi olla, mutta kierrokset nousivat ennestään Nokilla eli kannattavaa... Tätä täytyy myöhemminkin testata uudestaan. Ja varmasti paljon vaikutti myös hieronta. Dobon jäljiltä kuitenkin oli koiruus jumissa, joten sekin vaikuttaa paljon kontakteihin sekä vauhtiin. Ollaan kyllä kotosalla treenattu nyt lisää puomin kontaktia, mutta eiköhän nuo kaikki nyt vaikuttanut siihen, että homma toimi kaikin tavoin.
Emäntä on niin onnellinen!