On taas ehtinyt vaikka mitä olemaan sitten viime päivitysten, tosin vain juoksemista, juoksemista ja juoksemista. Ja siinä ohessa vähän tokotreeniä, Gamin hierontaa  ja yhdet täysin pieleen menneet agilitykisat. Mistäs aloittaisi?

Juoksemassa ollaan ehditty viikon aikana peräti kolmesti käymään! Nyt viimeisimmillä lenkeillä emäntä on painellut huomattavasti reippaampaa tahtia kuin aikaisemmin, joten lenkit ovat sitten jääneet siihen 3 kilsaan, kun sen jälkeen jo stoppi tulee emännän jalkoihin väsymyksen merkeissä. ;-) Kertaalleen käytiin viime viikon alussa Paasisalossa, mutta kaksi muuta kertaa mennä jolkutettiin "mökkitiellä" pilkkopimeydessä, jossa valoa eteenpäin näytti vain otsalamppu. Emäntä ja koira kyllä varsin hyvin olivat näille lenkeille itsensä koristaneet heijastinliivein. Pyörälenkki vain tällä menneellä viikolla harmillisesti jäi...

Lauantaina 15.11. käväisimme agilitykisoissa Varkaudessa. Olisi oikeasti pitänyt kuitenkin jättää koko reissu tekemättä, kun niin kovasti siihen oli mahdollisuuksia! P*ska reissu, mutta tulipahan taas tehtyä. :-/ Tietty kiva oli nähdä sillä reissulla Gamin kasvattajaa, joten sen puolesta kyllä ihan mielellään sinne lähtikin, mutta itse kisat Gamin kohdalta... Ensinnäkin yksi antoi tervu-uroksensa lopulta käydä Gamin kimppuun  juuri, kun oltiin menossa maneesiin ennen omaa vuoroamme. Noh, vahinko tuo tietty oli, mutta jo kertaalleen aikaisemmin se samainen koira oli Gamin päälle tulossa. Ei sitten sen emäntä kerrasta oppinut... Nyt kuuli kyllä asiasta ja ympärillä olijat myös.
Sisällä juuri valmistautuessamme omaan ratasuoritukseemme, Gamin nykyinen viha-rakkausystävä tuli maneesiin ja aloitti möykkäämisensä ulvomis-haukkumis-sekoituksen muodossa. Gami hämmentyi ja lopulta paineistui (on tehnyt tuota lenkilläkin, jos ovat vastaan tulleet). Jep, jep, eipä onnistunut enää Gamin uudelleen tsemppaaminen ratasuoritukseen, joten olisi ollut parempi kääntyä heti ensimmäiseltä esteeltä pois, kun huomasi ettei koiraa huvittanut, vaan pikemminkin korvat vaakatasossa ja häntä alhaalla lähti liikenteeseen. Mentiin rata kuitenkin loppuun reippaalla (reilu 20s) yliajalla ja kieltovirheellä. V*tutus oli suuri, ei voi mitään, tosin ei Gamia kohtaan... Tämän kisan jälkeen matka kotiin, joten ei päästy edes nollaamaan tilannetta paikan päällä. Miksi ihmisten pitää tulla sisälle maneesiin paljon ennen omaa suoritustaan, jos kehotuksena järjestäjänkin puolelta on, että vain suoritusvuorossa olevat koirakot ovat maneesissa?? Tietty ei kyllä omankaan koiran kannattaisi tuollaisesta paineita ottaa, mutta näköjään nyt tällä kertaa otti.

Jostain syystä nykyään tämän koiran kanssa Gamin ja heikäläisen suhde vaihtelee: välillä ollaan ylintä ystävää, toisella kertaa molemmat ovat toisilleen ilmaa ja kolmannella kerralla heti rähinä päälle, kun vain sattuvat kohdilleen ja vastaantulevan pärstä ei juuri silloin satu miellyttämään. Vielä viime keväänä olivat ylimpiä ystäviä, mutta kesän aikana päättivät kerran räsähtää toisilleen ja sen jälkeen se onkin ollut tätä... Varmaan molemmat kyllä ovat nyt kasvaneet aikuisiksikin -ainakin enemmän kuin aikaisemmin (vuoden ikäero pojilla)

Gami saikin taas itselleen hirvenlihaa. Kitinä vain kuului, kun poitsu hartaana ja toiveikkaana odotti lihojen pilkkomista ja santsipaloja, kun ne tiskipöydällä olivat. Veli soitteli lauantaina illalla Varkauden kisojen jälkeen emännälle ja kyseli lihoista. Onneksi sattui sitten mainitsemaan, että tuo ne seuraavana päivänä raveihin. Ravit?! Täh??? Emäntä oli täysin totaalisesti unohtanut, että töihinkin pitäisi seuraavana päivänä lähteä... Kaikkea muuta oli kyllä suunnitellut, mutta ei töihin menoa! :-p Kiva, että on hyvä muisti ja kalenterissa vielä merkintä, joo-o...

Tänään tottisteltiin taas sisätiloissa. Gami oli taas aivan täpinöissään ja teki todella hienosti ja innokkaasti kaikki, mitä pyydettiin. Metallinoudossa oli aivan ihana! =D Jätin metallikapulan Gamin lähelle ja itse menin kauemmaksi, käskytin tuomaan -> Gami lähti vauhdilla tulemaan luokseni, mutta muisti kesken matkan "Piru, kapula jäi!"-> kääntyi ja haki sen ja toi todella nätisti eteen =D Höpsö koira... Siirtymisiä otettiin nyt pidemmän sarjan mukaan vasemmalle, oikealle, eteen ja peruuttaen. Peruutuksia tehtiin nyt useampi askel taakse, ennen vain yksi tai korkeintaan kaksi. Hienosti meni, vaikka Gami ei nousekaan tuossa vaiheessa seisomaan vaan liki istuma asennossa korjaa itseään taaksepäin. Sivuaskeleita sekä vasemmalle, että oikealle: ei ongelmia. Kaket (m-s-m-s sekä i-s-i-s -sarjat) menivät myöskin hienosti, tosin edelleen emäntä on liki Gamin nenää, välillä seisoen kuitenkin. Jahka nuo todellakin saadaan varmoiksi ja ilman pelkoa, että koiruus siirtyy, edetään treenissä. Liikkeestä istuminen luonnistuu Gamilta aivan huipusti! Tietty nyt tarvitsee koputtaa puuta ja kovaa, jottei tule tuohon mitään takapakkia. Hivenen otettiin myös liikkeestä seisomista, joka ei myöskään tuota ongelmaa. Tunnarit (2 kpl) piilotettiin tällä kertaa. Ensimmäinen ison lelukasan alle ja toinen työhuoneen sohvalle piiloon. Hyvin löytyi kapulat :-) Eteentuloja muistuteltiin niitäkin mieleen, eikä niissäkään moitittavaa. Tiivistä on edelleen :-)

Ja jippii! Täällä on pakkasta! Ei paljoa, mutta edes vähän ja mikä mahtavaa myöskin: LUNTA! Noh, sitäkin vain sen hullun sentin parin verran, mutta kuitenkin sitä on! Toiveikkaana siis odotellaan, että lunta tulisi enemmänkin :-)