Niina-Liina ja Teemu Linna kouluttivat ACE:lla perjantaina 8.6 ja sinnehän emäntä oli itsensä Nokin kanssa ilmoittanut. Koulutuksessa pääsi molemmille kouluttajalle eli kahdelle radalle valmennuksen aikana. Emäntä hartaasti toivoi, että Noks ei esittäisi sitä ärsyttävintä puolta itsestään ts ei karkailisi toiselle kentälle tms yhtä hullua valmennuksen aikana ja tyytyväinen sai kyllä Nokiin olla. Vain kertaalleen jälkimmäisellä puoliskolla (Niinun radalla) vetäisi taas hajut matosta nenäänsä (vanha tuttu kohta, joka ennenkin tuottanut ongelmia  ) ja sitä myöten aivot hävisivät päästä. Mutta siirryttiinkin kentän toiselle laidalle tekemään harjoituksia, joten aivotkin tulivat takaisin, kun ärsyke oli poissa. Valmennus oli todella pahasti myöhässä aikataulustaan (liki 2 tuntia), joten Nokin ryhmän vuoron oli varsin myöhään noin 21:30-23.00, mutta valmennus oli sitäkin antoisampi!  Ei voi kuin kehua!

Ensin aloitettiin Teemun radalta, jossa alkuun emäntä harjoitteli koiruuden jättämistä kahden hypyn taakse   Kyllähän Noks sen osaa, mutta nyt ei ollutkaan niin suora linja toiselle hypylle, joten Noks painelsi ohi... Harjoiteltiin oikeaa rintamasuuntaa ja vastaanottopaikkaa. Muutoinkin emännän tulee olla tarkka rintamasuunnasta, jotta todellakin se näyttää oikeaan suuntaan! Huomattavasti paremmin koiruus ohjautuu sinne minne pitääkin  Tämä tuli huomattua parissa muutakin kohtaa radalla... Noks toimi hyvin. Oikeastaan upeasti! Kun vain emäntä osasi ohjata... Varsinkin päällejuoksussa pitää muistaa malttaa pitää ohjaus päällä, eikä vain huitaista vastaanottavalla kädellä   Palautteena Teemun radan jälkeen tulikin, että Noks etenee hyvin ja Teemu tykkäsi koiruudesta. Emännän ei tarvitse olla hätäinen, emäntä kuulemma ehtii oikein hyvin ohjaamaan koiran ts. emännän korvien välissä on kiire. Ja kyllä. Emäntä kun rauhoitti ohjauksensa, niin Noki toimi aivan upeasti! Kuulemma nättiä ohjausta on emännällä muutoinkin sekä nopeat kintut kera nopeiden kiihdytysten. (Tosin tätähän emäntä on kuullut myös vakikouluttajilta)

Niinun radalla olikin heti alussa se hajukohta, joten aikansa siinä yritettyään ja liki hermonsa menetettyään, emäntä siirtyi koiransa kanssa Niinun kehoituksesta kentän toiselle laidalle tekemään harjoitusta radan keskeltä. Ja tämä olikin varsin hyvä vaihtoehto! Aivot tulivat takaisin.

Niinun radalla pistettiin tarkkuutta valsseihin ja pieniin kaarroksiin, kuten myös irtoamiseen sivuttaishypylle. Tämä meinasi tuottaa ongelmia, kun joko a) emäntä söhläsi ohjauksen kanssa tai b) teki ohjauksen liian myöhään tosin myös c) Noks saattoi juuri ohjauksen aikana vilkaista naapurikentälle, joten meni ohi...  Mutta loppujen lopuksi tämäkin ratatreeni meni kivasti ja taas sai emäntä kuulla, että Noks on kiva ja säpäkkä! Kuulemma hajujen aiheuttamat "häiriöt" menevät iän myötä ohi (onhan Noks vielä kovin nuori) ja jos ko kohta tulee vastaan treeneissä, niin suosiolla vain siirtyy muualle treenaamaan, jotta ei tule ärsytystä, ei koiralle, eikä emännälle  Vaan saataisiin iloinen ja vauhdikas treeni tehtyä.

Teemun radalta tuli videota otettua, joten katsellaan pistetäänkö se tänne myöhemmin...