Sunnuntaina 21.pvä oltiin taas kisoissa, nyt agility! Kisat pidettiin siis Kuopion Sorsasalossa ja tuomarina kaikilla kolmella radalla oli Martti Salonen. Eipä ole pitkään aikaan emäntä ollutkaan hänen radoillaan... Viimeksi joskus Ilon kanssa Kajaanissa?

Aamu aloitettiin agiradalla (videota ei ole), jossa yhdessä vaiheessa kaksi peräkkäistä rimaa tuli alas ja kun toiseksi viimeinen este oli A-este ja siinä Noks teki vähän huonomman kontaktin, palautti emäntä koiruuden takaisin A:lle ja näin otti hylätyn. MUTTA puomin kontakti onnistui tällä radalla todella hienosti, vaikkakin hitaasti. Pääasia, että otti.

Toinen rata oli hyppyrata (eikä tästätään videota) ja siinä rimat pysyivät nyt ylhäällä, eikä mitään muutakaan ongelmaa radalla tullut, joten tuloksena 0vp. ja sijoitus 4/23. Etenemä Nokilla oli 3,77m/s.

Kolmas rata oli taas agilityrata ja tälläkin radalla puomi oli todella hyvä, vaikkakin hidas. Myös A:n alastulon otti paremmin kuin ensimmäisellä radalla. Nokille tuli vain virhearvio yhdessä vaiheessa hypylle mentäessä, joten meni suoraan riman päälle eli 5 vp. Sijoitus 8/24 ja etenemä 3,97m/s. Tältä radalta olikin (yllätys)video! Todella kiva, että emäntä sai tämän, niin näki vähän sitä kulman tapahtumia, että miksi rima tuli alas? Mutta oli näköjään tosiaan Nokin virhearvio vai liekö maa vähän pettänyt just jalkojen alta ponnistusvaiheessa?

21.8.2016+agi2+Noks.mp4?img=thumb280nocr

Salosen radat olivat varsin hmm... kinkkisiä. Martti itsekin totesi ratojen alussa, että on muutamia hyppyjä, joissa koira voi mahdollisesti valita joko lyhyemmän tai pidemmän lenkin. Riippuen miten ohjaus toimii. Noks teki juuri niin kuin emäntä halusikin. Lisäksi emäntä on onnellinen, että Nokin kanssa onnistui muutoinkin hankalat kohdat! Mm. tällä viimeisellä radalla kepeille mentäessä monet menivät väärään väliin tai puomille mentäessä koiruudet sujahtivat putkeen. Harmi, ettei ole ratapiirroksia....