Heti seuraavana päivänä eli su 10.pvä suuntasimme Iisalmen kisoihin. Tunnustetaan... Emäntä oli kyllä harkinnut näiden kisojen väliinjättöä varsin kovasti. Ei innostanut edellispäivän idiotismit, eikä houkuttanut myöskään ulkokenttä ilman aitoja. Kun emäntä ei vain nyt Nokiin luottanut. Muisteli kyllä sitten, että Iisalmessa yleensä aikaisemmin on ollut paljon tilaa kentän ympärillä, eikä välttämättä heti koiria siinä kehän laidalla (eli vuonna nolla... milloin lie siellä viimeksi käyty??? Ilon kanssa? Gamin kanssa?) Joten aamulla auton nokka kohti Iisalmea -ja taas ilman puhallinta + ilmastointia. Ja luvassa kuuma päivä.

Tuomarina kaikilla kolmella radalla oli Jari Helin. Uusi tuttavuus emännälle, joten sinänsäkin ihan mielenkiintoista lähteä kokeilemaan hänen ratojaan. Ensimmäisenä oli hyppyrata, jossa virhe tuli heti alussa kepeille mentäessä. Emäntä ilmeisesti otti askeleen liian nopeasti eteenpäin, joten Noks tuli välistä...? Tällä radalla tuli kyllä todettua, että jälkiviisaus on parasta! Emäntä oli kysynyt neuvoa, että miten yksi kohta kannattaa tehdä, vaikka oli miettinyt muuta. Teki niin kuin neuvottiin ja hups... hylätty tuli. Emäntä ei vain ehtinyt vaadittuun paikkaan ennen Nokia, vaikka ajoissa olikin liikkeellä. Jälkeenpäin ajatellen kyseinen kohta olisi todellakin pitänyt tehdä aivan toisin! Mutta itsepähän kysyi neuvoa...

Iisalmi%2010.8.2014%20hyppyrata.mp4?img=

Toisella radalla hylätty tuli heti alussa ja emäntä ei vain voi ymmärtää, miksi Noks toimi niin kuin toimi??? Miksi se lähti aivan eri suuntaan??? Lukiko Noks emännän ohjauksen hirtoksi? Ei tiedä... Mutta sen emäntä tietää, että kun rata mentiin loppuun, niin Noks loikki kontaktit taas aivan p*rkeleen törkeästi!!! *kiukun kihinää*

Iisalmi%2010.8.2014%20agirata.mp4?img=th

Kolmannelta radalta saatiin peräti tulos!!! Mutta millainen? Huono! Taas kepeillä virhe ja taas loikittiin kontaktit! PRKLE! Eli kisatulosten suhteen emäntä ei kyllä ollut yhtään tyytyväinen, saati noista Nokin kontakteista ja kepeistä...  (kahdelta ensimmäiseltä radalta on videot, tulevat myöhemmin )

Mutta jos jotain positiivista pitää etsiä, niin Noks katsoi vain kerran radan reunalla ollutta ratahenkilöä! Muutoin ei kiinnittänyt kehenkään huomiota ja tuokin tuli vain siinä tilanteessa, kun käännös putkesta oli suoraan kohti ratahenkilöä... Muutoinkin käyttäytyi kiltisti kisapaikalla, eikä välittänyt muista.

Kisapaikka oli onneksi sellaisessa paikassa, että siellä pääsi koiruudet järveen aina ratojen välissä, joten jäähdyttelylenkillä emäntä suuntasikin aina venerantaan molempien koiruuksien kanssa. Eihän ne kumpikaan uineet, mutta seisoskelivat vedessä viilentäen itseään.