Emännän tänään töistä tullessa olikin hurjan kuuloinen ja näköinen koiruus ovella vastassa. Gamilla oli hengitysvaikeuksia. Heikäläinen veti hurjasti henkeä
sisäänsä ja tärisi kauttaaltaan, kuulosti myös kuin olisi limaa tms välillä
mennyt nieluun. Samointein soitto eläinlääkärille ja kyselyä mitä nyt? Käsky kuului, että sinne ja heti. Jäi koirat lenkittämättä, mutta se ei nyt kyllä ollut emännällä ensimmäisenä mielessäkään. Takapihalla kävi vain Ilo tekemässä pisunsa, Gamilta jäi nekin, kun se ei halunnut/pystynyt liikkumaan vaikeuksiensa vuoksi. Onneksi sentään automatkalla, kun pysyi aloillaan, olokin helpottui ja pisut sai sitten tehtyä ennen sisälle menoa.

Rauhoitus lykkästiin koiruudelle takamukseen, jotta saatasiin kunnolla kurkkaistua kurkkuun. Tarkkaan kuulosteltiin keuhkot ja sydän ja samalla mitattiin lämpö, joka oli nyt nousussa. Kurkku oli syvältä ärtynyt ja toinen imusolmuke oli suurentunut. Heltta tosin oli nyt hivenen pienempi verrattuna eiliseen eli sieltä oli nesteitä lähtenyt jonnekin.

Matkaan lähti 10 päivän lääkekuuri ja varmuuden vuoksi vielä nenäpunkkilääkitys molemmille eli Ilolle kanssa. Tosin tähän nenäpunkkiin lääkäri ei kyllä ollenkaan uskonut, mutta poissuljimme sen vaihtoehdon sitten tällä lääkityksellä...
Nyt ukko yrittää päästä elävien kirjoille takaisin valittaen välillä pääkipuaan ja krapulaansa... Jospa tämä tästä nyt alkaisi kuitenkin iloksi muuttua ja koiruus toipua?