Lauantaina oltiin Varkaudessa kisoissa, joissa tuomarina Arto Laitinen. Tiedossa ensin kaksi agilityrataa ja sitten hyppyrata. Ja pitkästä aikaa meillä oli peräti kisakaveri kyydissä! On se ihan eri ajella paikkakunnalta toiselle, kun on juttukaveri kyydissä. Ja pojat ottivat neiti-belgin hyvin vastaan. Tietty matkan ajan neitokainen oli omassa häkissään takapenkillä, mutta rauhaiseloa oli koko kisareissun ajan.

Nyt ei oikein puomi luonnistu meillä Nokin kanssa. TAAS vaihteeksi ensimmäisellä radalla loikkasi alastulon yli, ei korkealta eikä kovaa, mutta just sen yli... Ja ehti sitten vielä seuraavan hypyn hypätä väärinpäin, kun emäntä jäi tuumailemaan kontaktia... Päätti ottaa sitten puomin kokonaan uudestaan ja sen jälkeen suorintatietä radalta pois. Kun uusinnan otti, niin silloin Noks meni rauhallisemmin puomille ja malttoi sen kontaktin ottaa.

Toiselle radalle mentäessä Noks oli jo heti lähdössä hiljaa! Outoa!!! Liekö otti nokkiinsa siitä, kun ei saanutkaan palkkaansa (palloa) edellisen radan jälkeen? Ei tiedä... Mutta Noks tosiaan oli lähdössä hiljaa ja muutoinkin suu pysyi aikas hyvin supussa verrattuna ensimmäiseen rataan. Ja hei! Kun suu oli supussa, keskittyminen oli parempaa, joten se puomin alastulonkontakti otettiin! MUTTA mentyämme puomille, Noks meni siihen aivan normaalisti, mutta hyppäsi sitten kesken pois, joten kielto. Kun uudestaan mentiin puomille, Noks meni sen vähän epävarman oloisesti. Hitaasti. Mutta otti kontaktin todella hienosti. Muutoin koko rata oli varsin sujuvaa ja kaikki muut kontaktit otti. Mutta tosiaan tuo ihmetytti, että puomilla Noks oli noin outo. Sekin oli vielä outoa, että radan pystyi osittain ohjaamaan hiljaa ts näytti vain koiruudelle suuntaa, kun normaalisti on pitänyt kunnolla käskyttää.
Tältä radalta ratavirheitä 5 ja yliaikaa puomin korjauksesta 2,44s, joten tulos oli 7,44vp, ja sijoitus 6. Etenemä oli 3,46m/s.

Viimeinen rata oli siis hyppyrata ja oikeasti nyt harmittaa, ettei tätä rataa tullut videolle! Mitään tämän päivän ratoja ei ole videolla... Hyppyradalla oli välillä varsinaista pyöritystä ja ansaesteitä houkuttimena, joten emäntä oli todella tyytyväinen, että radasta selvittiin! Piti vain luottaa koiraan, että se menee sinne minne pitääkin, eikä saanut vilkuilla sivulleen ollenkaan. Muutoin olisi koiruus ollut väärällä esteellä. Tulos tällä radalla oli 0 vp. ja sijoitus tässäkin 6. Etenemä oli 3,87m/s ja emännästä tuntui, että varsin hitaasti olisi mennyt, mutta kun katsoi todellakin nopeampien koirien etenemää, niin ei nekään ole päässeet siihen "normaaliin" vauhtiinsa tällä radalla, vaan ovat menneet nekin normaalia hitaammin. (eli menevät normaalisti yli 5m/s ja nyt oli "vain" yli 4m/s). Ja tälläkin radalla Noks oli outo. Oli taas jo lähdössä suht hiljaa, taisi vain pari haukahdusta saada aikaiseksi, eikä hirveää mölinää radallakaan kuulunut...

Ei todellakaan normaalia käytöstä Nokille. Tiedä sitten tosiaan, että mistä johtui? Vaikuttiko kaveri kyydissä noin paljon? Vaikuttiko se, kun ei saanutkaan pallopalkkaa ekan radan jälkeen? Oliko keli liian kuuma ts alkoiko väsymään? Vai oliko valmistautumisemme erilaista nyt, kun jouduimme jo heti toisena menemään ja Noks "joutui" odottamaan kentän laidalla satunaisen kisakaverin pitelemänä? Mutta jokin asia poitsun kyllä nyt vakavaksi veti (ja laittoi kuuntelemaan... )