Jos sitä kuvitellaan, että edes viikonloppuna saa nukkua pitkään, niin turha on näköjään niin kuvitella tässä taloudessa... Tänä aamuna emäntä heräsi kesken uniensa tunteeseen, että jotain häviää päältä! Ja jep, napero oli ilmeisesti päättänyt, että nyt on aika herätä ja veti sisulla ja naskalihampaillaan emännän peittoa mukaansa lattialle... Oli sitten keksinyt mennä seisomaan mattorullien päälle (jotka pilkottavat sängyn alta) ja sieltä ottaa peitosta kiinni. Ei mikään viltti, vaan ihan kunnon täkki... Minneköhän olisi napero peiton vienyt, jos ei emäntä olisi herännyt? Kello näytti tällöin viittä...

Tässä vaiheessa emäntä päätti koiruudet päästää takapihalla käymään, jotta voi taas uudestaan jatkaa rauhassa uniaan. Samalla matkalla takaovelle katseli siivottavia lätäköitä lattioilta. Ei näkynyt missään mitään! :-o Koirien ollessa pihalla, emäntä liki konttasi lattianrajaa pitkin ja tutkaili koko asunnon uudestaan läpi, että minne ne lätäköt oli piilotettu? Uskottava se oli: niitä ei ollut! Nätisti oli näköjään napero käynyt yön aikana tekemässä kaikki pisut papereille! Liekö vain jokin erehdys pennulta, vai onko nyt tosiaan tajunnut, että miksi ne paperit on yölläkin lattioilla?

12-viikkoisiän "kunniaksi" tuli Ilo taas mitattua: noin 33 cm. Tämä on todellakin nyt "noin" arvo, koska mittauksesta ei meinannut tulla yhtään mitään pennun pyöriessä hyrränä tai kyyristellessä mittauksen aikana. Mittaustulos heitti lukujen 32,7 - 33,2 välillä, joten kompromissiksi mitta päätettiin laittaa lukuun 33 ;-) Katsotaan nyt, että josko onnistuisi vähän paremmin tämä touhu, jos uudestaan mittaisi?

Nyt on myös harjauksen suhteen ollut henkien taistoa emännän ja naperon välillä. Okei. Napero antaa todella hyvin harjata itsensä, kun se makaa puolittain kyljellään - siinä ei siis todellakaan ongelmia. Nyt emäntä päätti, että se on jatkossa sitten ihan oikeaoppisesti kokonaan kyljellään. Siitähän Ilo oli sitten erimieltä (eipä ollut yllätys!). Aikansa taisteltuaan henkisesti yhteen, suostui napero lopulta harjattavaksi kylkiasennossa, ja siinä samalla meni sitten vähän niin kuin vahingossa myöskin masu... Harjoittelua tämä taas vaatii ja emännältä päättäväisyyttä, mutta tuskinpa tuossa kovin kauaa menee, kun se jo luonnistuu.

On se pentu kasvanut, on todellakin! Alla olevista kuvista saa vähän käsitystä poikien välisestä kokoerosta.

Naperolla ikää 8 viikkoa...

... ja 12 viikkoa.