Viikonlopun kisat Joensuussa heti vapun jälkeen. Vielä lauantaina emännän mieliala oli varsin hyvä, sunnuntain jälkeen ärsyyntyminen oli huipussaan eli suoraan sanottuna *itutus oli käsin koskeltavaa. Ärsytti jo niin paljon, että mietti seuraavien kisojen väliinjättöä ja päätöstä olla menemättä SM-kisoihin...

Okei. Tuomarina oli Salme Mujunen, joten tiedossa oli kyllä varsinaista putkirallia. Siitä tämä tuomari oikeastaan tunnetaan, kuten myös siitä, ettei aina ole puomia radalla ja radat osaavat olla varsin mielenkiintoisia. (milloin ratapiirros tekee tikku-ukon, milloin hirviön tms.)

Lauantain ensimmäinen kisa (agi) oli oikeasti hyvä! Vaikkakin hylätty. Keskiviikkona treeneissä opeteltu japanilainen oli tällä radalla kokeilussa ja se toimi! Mutta kävi vain kämmi heti sen jälkeen, hyppy valui pitkäksi, joten Noks ehti hyppäämään seuraavan hypyn väärinpäin. Mutta emäntä ei tosiaan tajunnut ottaa koiruutta paremmin "nyrkkiin" tässä vaiheessa, joten oma moka. Toiselle radalle (agi) lähtiessä, emäntä joutui menemään oikeastaan lennosta. Oltiin vasta tulossa Nokin kanssa kisapaikalle, kun kuulutettiin jo radalle... Ja tietäähän sen mitä tapahtuu, kun Noks käy kierroksilla? Hylätty tuli ja varsin vauhdikas... kaikista paskamaisinta on tosiaan olla heti ensimmäisten joukossa menossa radalle, kun silloin ei ehdi kunnolla hakemaan koiraa autosta!!! Ja oikeasti siinä pitäisi ensimmäisellä lähtijällä olla pari minuuttia aikaa valmistautua ja siinä samalla ehtii ne muutama seuraavakin valmistautua, mutta jotkut tuovat koiransa jo valmiiksi liki lähtöviivalle, kun rataan menee tutustumaan... Ja niin oli näköjään nytkin.

Sunnuntaina jatkettiin. Sama tuomari ja kaksi agirataa ja yksi hyppyrata. Ja samalla tavalla meni kisatkin aigratojen suhteen eli molemmista hylätyt. Hyppäriltä saatiin sentään 5-tulos! Harmi vain, että heti alussa tuli pieni kämmi pujottelulle mennessä, joten siitä virhe, muutoin puhdasta. Noks meni kyllä pujottelulle oikeasta välistä, mutta liekö emännän askel vai tahtirikko Nokilla, jäi yksi väli kepeistä väliin ja jouduttiin ottamaan alusta. Nopeus tällä radalla oli 4,22m/s ja oli varsinaista putkirallia! Radalla neljä putkea peräkkäin, joten siinäpähän juoksette! Putkihullu. Tuo tuomari siis. Tosin myös Noki.

Mutta liekö siitä johtuvaa, että kisat oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa ulkokentällä, että Noks oli täysi idiootti!!?? Hitonmoista räkytystä koko ajan ja tuntui, että vauhtia oli entistä enemmän. Alusta oli kyllä varsin hyvä juosta. Harmi vain, että aina ei emännän käskyt menneet Nokille perille... Mutta myönnetään, että emäntä olisi toivonut näiden kisojen menevän edes vähän paremmin kuin mitä nyt meni. Viikonlopun saldona siis 4 x HYL ja yksi 5-tulos... Mutta kiva oli kyllä päästä pitkästä aikaa Salmen radoille, kun ne oikeasti ovat niin erikoisia.

Ja mikä emäntää eniten ihmetyttää oli se, että Gamin kasvattaja ei halunnut nähdä kasvattiaan, vaikka suoraan nenän alle olisi vienyt!!! Emäntä kävi siis Salmelta kysymässä lauantain kisojen jälkeen, että haluaisiko nähdä Gamia? Vastaus oli suoraan: "Ei kyllä kiinnosta... ". Jeps. Viimeksi Salme on Gamin nähnyt ehkä 6 vuotta sitten, kun ollaan käyty silloin Salmen koulutuksissa. Jotenkin nyt ko henkilön arvo laski emännän silmissä varsin reippaasti... Pari vuotta aikaisemmin oli vastaava tilanne eli silloinkaan ei halunnut nähdä Gamia, joten tämän kertainen ei oikeastaan yllättänyt. Tuotti vain pettymyksen.