Eilen olimme Gamin kanssa Varkaudessa kisaamassa, tuomarina tällä kertaa Minna Väyrynen. Emännällä oli suuri epävarmuus siitä, että toimiiko Gami ollenkaan, vaikka Huppeleissa menikin hyvin. Joten vähän hommattiin kateutta ja ärsytystä Gamille, kun emäntä kakaran kanssa hivenen treenaili kisapaikalla harjoitusesteillä ja Gami joutui katselemaan vieressä. Tosin vaikutti vähän sille, että Gami katseli kuitenkin enemmän sinne varsinaiselle agiradalle... Ennen radalle menoa emäntä myöskin kaiveli taskustaan Gamin uuden vinkupallon, joka ainakin tällä hetkellä on IN. Ja koiruushan innostui!  

Agilityrata menikin yllättävän vauhdikkaasti, jopa niin, että kontaktit mentiin riskirajoilla ts. täysillä loppuun asti. Näköjään töppöset kuitenkin osuivat niihin kontaktialueisiin, koska virheitä ei tullut. Eikä tullut koko radaltakaan, joten ratasuoritus nolla, mutta yliaikaa tuli himpun verran: 2,66s. Gamilla etenemisnopeus oli tällä radalla 3,29m/s eli voisi sanoa, että normaalia hyvää vauhtia.

Hyppyradalle mennessä oli Gami käynnistellyt moottoriaan näköjään vielä entisestään!  Vinkupallo oli taas liikenteessä ennen radalle menoa, mutta kakaran kanssa treenailut jätettiin väliin. Emäntä lähti Gamin kanssa radalle taas yhtä matkaa ja suht kaukaa. Hyppyrata suoritettiin virheettömästi ja todella pienillä käännöksillä. Vauhtia oli kivasti ja koiruus toimi todella hyvin. Emäntä kuvitteli radan päätyttyä, että yliaikaa tuli suunnilleen saman verran kuin agiradallakin, ellei peräti vähän enemmän. Voitte vain uskoa, että yllätys oli suuri, kun emäntä haki myöhemmin kisojen päätyttyä kisakirjan pois ja hölmönä katsoi sieltä nollatulosta!  Aika alittuikin -1,85s! Gamin eteneminen oli tällä radalla 3,79m/s, joten herra oli kyllä nyt pistänyt töppöstä toisen eteen harvinaisen nopeaan tahtiin!

Emäntä oli jo ensimmäisen radan jälkeen varsin onnellinen siitä, että koiruus toimi. Varuiksi oli kyllä jo kysynyt toiselle radalla lainaohjaajaa...   Kun eka rata menikin niin hyvin, niin toiselle radalla päätti emäntä kuitenkin itse lähteä - eikä pettynyt! On niin harvinaista herkkua meikäläisille nykyään nuo 3-luokkien nollatulokset, että tuntuu aivan voitolta! Molemmat radat oli emännän mielestä kivoja, vaikka kentän laidalta näyttikin alkuun aivan kauhistuttavilta!  Välillä sellaista tiukkaa kiinniottoa ja sitten taas menoksi sen mitä kintuista pääsee eli varsin vaihtelevaa profiilia. Kiva!  

MAHTAVA FIILIS!

 

Hyppyradan ratapiirros. Muistin varassa piirretty, joten mittasuhteet eivät todellakaan ole oikein! Eikä välttämättä prikulleen esteiden kulmauksetkaan, mutta onpahan ainakin suuntaa antava.   Videokameraa ei ole tullut Gamin kanssa harrastettua tänä vuonna ollenkaan, joten nyt on tyytyminen vain piirroksiin    Katsellaan, josko saisi vielä tuolta aivon sopukoista kaivettua sen agilityradan...