...ja edelleen siis päivityksiä tulee jälkijunassa...

Viikko sitten kakaran agitreeneissä Ilo oli jo ihan itsensä, jolloin oli emännän sormetkin taas vaarassa, kun vetolelua niin kovasti oli tavoittelemassa palkaksi. Tuli todettua, että parempi olla kädet tyhjänä, kun treeniä aletaan tekemään,  keskittyy kakarakin silloin paremmin tekemiseen, eikä lelun tavoittelemiseen tai mahdolliseen makupalaan.

Treenin aiheena oli mm. irtaantuminen sekä "mersun merkki". Aloitettiin pitkähköllä radan pätkällä, jossa molemmat treenin aiheista oli edustettuina, sekä myös keinu oli kesken radan. Tällä kertaa kakara joutui / pääsi ensimmäistä kertaa hyppäämään 40 cm:n esteitä (aikaisemmin ollut 35cm), eikä se tuottanut mitään ongelmia. Rimat pysyivät ylhäällä, eikä kakara kuluttanut turhaan energiaansa hulluihin loikkiin rimojen yli, vaan nätisti liki rimaa hipoen meni hypyt pyöreästi yli. Säästeliäästi siis. Katsellaan taas tulevaisuudessa, että miten taas korkeammilla esteillä tulee käymään?

Ensimmäisellä kerralla kakara irtosi todella hyvin putkeen, jolloin emäntä pääsi rauhassa vastaanottamaan hypyn taakse (kolme hyppyä suorassa linjassa + putki, josta käännös oikealle hypylle ). Mersun merkillä irtoaminen tuotti taas ongelmia - huomaa ettei sitä ole tullut treenattua  . Uusi irtoaminen hypyltä putkeen, josta suorassa linjassa pituus sekä keinu... Jep. Sitä tultiin ja vauhdilla sieltä putkesta pihalle ja ampaistiin ensi töikseen pituudesta ohi, kun emäntä ei tajunnut odottaa koiraa ja ottaa matkaansa. Uudestaan sama putki ja sitten onnistuikin pituudelle meno - taas yhtä hullulla vauhdilla - ja siitä suoraan keinulle... Tulipahan sitten sekin koettua kakaran kanssa. Lentokeinu! Tiedättehän miten sarjakuvissa ensin juostaan hullun lailla eteenpäin ja sitten yhtäkkiä maa häviääkin jalkojen alta? Ja kuinka ne sarjakuvahahmot ovat hetken ilmassa jalat levällään, ennen kuin putoavat maahan?   Jep. Tuon hetken, kun olisi kakaralla saanut ikuistettua kameralle / videolle, olisi se ollut aikamoinen nappiotos! Mutta mitä tuumasi kakara tuosta ilmalennostaan?! Ei mitään!!! Kuvitteli sitten olevansa menossa puomille apinan raivolla. Gami jos olisi ollut kyseessä, ei heikä olisi koko keinulle mennyt enää ollenkaan, mutta kakara... sinne vain painellettiin ja tällä kertaa emäntäkin sai jo kakaran vauhtia vähän hillittyä, joten se suoritettiin vauhdikkaasti, mutta  mallikkaasti. On tuo ihme otus! Tulkoon ilmeisesti vaikka kiviä taivaalta niskaan, niin tuo ei varmaan mitään välittäisi. 

Toisella kertaa sama treenipätkä ei sitten alussa enää onnistunutkaan, kun emäntä itse alkoi jo ennakoimaan omaa liikkumistaan hypyn taakse. Kakara siinä sitten jo sinkosi väärään putkeen, joka oli sopivasti siinä hollilla ja sen jälkeen meinasi  joka kerta tarjota itseään siihen putkeen. Radalla ollut pujottelu onnistui suht hyvin joka kerralla, kun vain emäntä itse malttoi kunnolla ohjata. "Mersun merkkiä" tahkottiin, jotta saatiin se onnistumaan kunnolla avustajan (kouluttajan) kanssa, joka oli vastaanottamassa lelun / makupalan kanssa. Lopussa hivenen jo valmiiksi seuraavaan kertaan muistuteltiin mieliimme slaidausta (= välistäveto), jossa emännällä kyllä tuppasi menemään alussa jalat solmuun, vaikka onkin tuota ottanut kakaran kanssa talvitreeneissä...

Oli taas kivat ja vauhdikkaat treenit kakaran kanssa, kiitos kouluttajalle!    Joka kerta emäntä enemmän ja enemmän tykkää tuosta koiruudesta ja sen innokkuudesta