Sopivasti olikin Lappalaiskoirien erikoisnäyttely Vuorelan Kunnonpaikassa 23.-24.3 välisenä aikana ja samalla oli mahdollisuus tarkastuttaa koiruuksien silmät ja ottaa viralliset sydänkuuntelut. Alkujaan emäntä oli varannut kolmelle koiruudella paikat pelkästään silmätarkastuksiin, mutta kohtalon sanelemana siis suunnitelmat muuttuivat ja kaksi koiruutta meni silmätarkastuksiin, mutta samalla myöskin virallisiin sydänkuunteluihin. Eläinlääkärinä oli Päivi Kallioniemi Jyväskylästä, jolla viimeksi pari vuotta sitten oltiin käyty tarkastuttamassa silmät Gamin ja Ilon kanssa. Sattui siis paremmin kuin hyvin!

Voi mahdoton miten tuota Gamia jännittää nykyään eläinlääkärillä tai jossain tuollaisessa "oudossa" jutussa :-( Uketsu tärisi ihan kunnolla siinä pöydällä, ennen kuin silmiä alettiin tarkastamaan. Siitä on tullut jännittäjä, ihan kunnolla. Sydänkuuntelu pitikin sitten tehdä jo lattialla, koska Gami ei suostunut pöydällä seisomaan. Mutta kaikesta jännittämisestä huolimatta, Gamin silmät olivat terveet, eikä sydämestäkään kuulunut mitään sivuääniä :-) Vasemmassa silmässä oli ainoastaan jokin iän tuoma pistemäinen samentuma (ei saanut tekstistä selvää), mutta terve silmä siis kuitenkin.

Nokista eläinlääkäri sitten totesikin, että ei taida oikein malttaa keskittyä, kun pöydälläkin silmätarkastuksen yhteydessä oli höseltämässä vähän joka suuntaan :-p Mutta silmät kuitenkin saatiin tarkistettua ja sydänkin kuunneltua, kun emäntä piti koiruudesta kunnolla kiinni. Ja kuonosta kiinni siinä vaiheessa, kun sydäntä kuunneltiin, jotta ei päässyt läähättämään... Kuuma iski koiruudelle ;-)  Nokinkin silmät todettiin terveiksi, eikä sydämestäkään kuulunut sivuääniä :) Varsin hieno homma molempien osalta! :-D

Kun tämä ns virallinen osuus oli takana, pääsi Noks moikkaamaan siskoaan :) Kyllähän Gamikin siinä samalla Riemun moikkasi, sekä koko muunkin Riemun oman lauman. Vähän vain oli pojilla hankalaa tyttölauman keskellä, kun silmät olivat ihan sikkuralla tarkastusten jälkeen (tipat silmissä) ja aurinko paistoi varsin kirkkaasti. Käveltiin siitä sitten näyttelyalueelta kotia koko kööri ja pistettiin Noks takapihalle tyttöjen kesken riehumaan. Ja voi pojat, että Noks nautti!!! Pitkästä aikaa Nokilla oli kunnon leikkikavereita! Niitä Noks on kaivannut...

Riemu-sisko ja Noks

http://karvakuonot.1g.fi/kuvat/Blogin%20radat/Blogin%20kuvat/IMG_0116_pieni.jpg/_full.jpg

http://karvakuonot.1g.fi/kuvat/Blogin%20radat/Blogin%20kuvat/IMG_0138_pieni.jpg/_full.jpg

http://karvakuonot.1g.fi/kuvat/Blogin%20radat/Blogin%20kuvat/IMG_2268_pieni.jpg/_full.jpg

http://karvakuonot.1g.fi/kuvat/Blogin%20radat/Blogin%20kuvat/IMG_2289_pieni.jpg/_full.jpg

http://karvakuonot.1g.fi/kuvat/Blogin%20radat/Blogin%20kuvat/IMG_2330_pieni.jpg/_full.jpg

http://karvakuonot.1g.fi/kuvat/Blogin%20radat/Blogin%20kuvat/IMG_2335_pieni.jpg/_full.jpg

http://karvakuonot.1g.fi/kuvat/Blogin%20radat/Blogin%20kuvat/IMG_2345_pieni.jpg/_full.jpg

http://karvakuonot.1g.fi/kuvat/Blogin%20radat/Blogin%20kuvat/IMG_2346_pieni.jpg/_full.jpg

http://karvakuonot.1g.fi/kuvat/Blogin%20radat/Blogin%20kuvat/IMG_2373_pieni.jpg/_full.jpg

http://karvakuonot.1g.fi/kuvat/Blogin%20radat/Blogin%20kuvat/IMG_2375_pieni.jpg/_full.jpg

Ja hei! Vaikka kuvissa hammastelua varsin paljon onkin, niin kumpikin koiruus leikki ihan oikeasti varsin nätisti -ketään ei vahingoitettu ;-)