Lauantaina 24.9. oli rally-tokokisat Kurkimäessä ja sinne emäntä oli kuitenkin Gamin ilmoittanut avoimeen luokkaan, vaikka koko ajan oli ajatellut, että lopettaa koulutustunnuksen (RTK1) jälkeen. Ja Nokin ilmoitti taas alokasluokkaan. Molemmille oli vain yksi rata ja päivä alkoi alokasluokalla. Tuomarina kisoissa oli Heikki Palosaari.

rt%20ALO.jpg

(emäntä laittaa radalla olleet  kyltit myöhemmin paremmin näkyviin)

Noks on kyllä oikeasti aina perästä vedettävä "lahna" rally-tokokisoissa... Sitä ei voisi vähempää kiinnostaa, kun niitä makupaloja ei vähän väliä tipu suuhun. Ja nyt meinasi jo halliin mentäessä koiruuden nenä pysyä tiukasti maassa kiinni, kun tietää siellä olevan makupalojen murusia pitkin poikin... (toim. huom. meidän agitreenihalli oli kisapaikkana) Onneksi se nenä kuitenkin sieltä nousi ennen radalle menoa.

Vaikka perästävedettävä koiruus olikin, niin pisteitä kertyi emännän yllätykseksi 97/100! Ei mikään hyvä rata, oikeasti....
Ja mistä niistä pisteitä meni?
Kyltillä nro 7 tuli yhteensä -2 p. (AS, KONTR.) -> Jok'ikinen kerta koiruus tarjosi KURRE-ASENTOA!!! Sitten emäntä jo koiruudelle sanoi, että "odota", jossa ne etutöppöset pysyisivät maassa, niin sitten se koiruus odotti jopa siinä vaiheessa, kun olisi pitänyt liikkua...
Kyltillä nro 8 tuli -1 p. (TAL) -> talutin ilmeisesti vähän kiristyi. Emäntä ei itse huomannut.
Emäntä ei ollut kovin tyytyväinen rataan ja luuli sen menneen huonosti. Varsinkin, kun Noks itse ennakoi kyltillä nro 3. Tuli eteen, istui ja ilman emännän käskyä hyppäsi sivulle perusasentoon... Emäntä ei ollut varma, että ehtikö Noks edes kunnolla istua edessä ennen sivulle tuloa. Ja onneksi sivulle tulossa oli tuo istuminen!!!
Kommenttina arvostelulomakkeen lopussa oli: "Hyvä suoritus" hymynaaman kera. Ei ollut kyllä emäntä itse samaa mieltä, että olisi ollut hyvä suoritus...

Gamilla oli todella pitkä odottaminen ennen omaa vuoroaan. Vähän emäntää arvelutti, että miten lie uketsu jaksaa skarpata omaan vuoroonsa, mutta hyvin jaksoi! Gamin kisaluokkana siis ensimmäisestä kertaa AVO-luokka.
rt%20AVO.jpg

Hyvällä ilmeellä Gami teki töitä, käännökset onnistuivat ja koiruus oli varsin hyvin hommassa mukana. Olihan siellä vähän kämmiäkin, mutta siitä ei näköjään pisteitä mennyt! Kyltillä nro 7, kun oli sivulle siirtymisen vuoro, emäntä ilmeisesti heilautti siihen malliin Gamin mielestä kättä, että siinä oli pakko olla makupala! Joten siirtymisvaiheessa Gami vähän etsiskeli sitä makupalaa nenä maassa, mutta tuli kuitenkin lopulta sivulle... Pujottelulla meinasi koiruus lähteä tuomaria ja sihteeriä moikkaamaan, kun he olivat siinä aivan liki (oikeastaan aivan liiankin lähellä emännän mielestä), mutta hyvin tuli kuitenkin sitten emännän mukaan.
Tältä radalta ei tullutkaan emännän yllätykseksi virhepisteitä, vaan täydet sata!!! Eli siis 100/100!!! Ja ainoa koiruus, joka teki avoimessa luokassa puhtaan radan, joten sen myötä tuli Gamille myös luokkavoitto!
Kommenttina arvostelulomakkeen lopussa oli vain pelkkä hymynaama... Noh, hymynaamana ainakin emäntä oli palkintojen jaossa! Gami niskat kenollaan, kun makupalaa hamuaa kädestä...

Kuva: Kuopion Palvelus- ja seurakoiraharrastajat14390973_1790822657868654_77073450026308

Sadan pisteen vanhus ja toinen liki yhtä hyvä
gnrt.jpg