Tuli sitten 2-luokka korkattua Nokin kanssa Laukaan kisoissa 1.9.. Tuomarina Tuija Kokkonen ja tarjolla kaksi agikisaa ja yksi hyppykisa. Ja keli oli mitä "mahtavin" eli satoi... Emäntä vain tajusi, että eipä ole koskaan Nokin kanssa ulkosalla kisannut! Aina vain hallissa on kisat olleet, mutta eipä tuo keli näköjään haitannut koiruutta yhtään -eikä kyllä emäntääkään. Kotoa lähtiessä paistoi aurinko ja mittari näytti jotain välillä 18-20 astetta, joten shortsit jalassa lähti emäntä liikenteeseen, eikä kyllä vaihtanut niitä pois! Matkan varrella vain katseli auton mittarista kuinka lämpötila ulkona vain laski... Okei, oli kyllä pitkät housut matkassa mukana, mutta laukussa ne pysyivät. Ja sade ei kyllä Nokia hidastanut radalla yhtään... Odotellessaan vuoroaan vain silmiään siristeli, kun emäntäänsä tuijotteli ja sade meni suoraan silmiin.

Tuijan tekemät radat olivat oikeasti kivat! Olisi vain osannut mennä ne oikein... Välillä simppeliä, mutta välillä haastetta. Ensimmäisellä agiradalla homma kosahtikin jo heti alkuun, kun emännän suunnittelema pakkovalssi-jaakotus -yhdistelmä meni vain epämääräiseksi pyörimiseksi paikoillaan, joten Noks ampaisi luonnollisestikin sitten siihen suuntaan, minne kroppa näytti ts putken väärään päähän... Ja hylättyhän siitä tuli. Joten tässä voi kyllä emäntä katsoa itseään tarkkaan peilistä. Loppuosa radasta meni kyllä varsin hyvin ja kontaktit Noks otti todella hyvin! Jei! Viimeinen aita jäi vaan välistä, kun Noks meni suoraan hihnalaatikolle...

Toisellakin agiradalla homma jäi jo heti alkuun, jo kolmannelle hypylle. Noks ei vain mennyt sinne minne emäntä sen halusi menevän, vaan meni tiiviisti sinne minne itse halusi, vaikka emäntä kuinka korjaili! Kuten Tuijakin siinä totesi, että "kun minä nyt päätän" ;-) Niinpä. Kun ei kerran päästy yhteisymmärrykseen siitä, mihin pitää mennä, niin sitten lähdettiin radalta pois... Tosin hylätty oli jo tullut, koska Noks tosiaan meni väärälle esteelle.

Kolmas rata oli sitten hyppyrata ja siinä alku meni varsin hienosti, kunnes puolessa välissä rataa Noks ohjautui hypyn väärälle puolelle ja "hyps!" Väärä rata ja hylätty. Ja taas saa emäntä katsella itseään peilistä... Mutta homma jatkui korjauksen jälkeen eteenpäin varsin hienosti, vaikka emäntä yhdessä vaiheessa ohjasinkin koiruuden väärin ja sitä ääneen pahoitteli Nokille. Kuului taas kommentti Tuijan suunnalta, että "Koira ei onneksi sitä tiennyt", eikä tiennytkään, hienosti Noks meni kuitenkin :-D

Mutta vaikka nyt kolme (suht perinteistä) hylättyä kisoista haettiinkin, niin emäntä on varsin tyytyväinen. Millään radalla ei Noks edes katsellut ratahenkilöitä!!! Eikä tehnyt mitään omia kunniakierroksiaan, vaan todellakin emännän mukaan meni (paitsi tuo keskimmäinen kisa). Ja ne ekan radan kontaktit... Voi jee! Tyytyväinen pitää olla, todella tyytyväinen!