Viime viikolla ei ollutkaan doboa ollenkaan kouluttajamme loman johdosta, joten innolla taas pienen tauon jälkeen mentiin doboilemaan. Tällä kertaa koiruuksien ohjaajat pääsivät todella helpolla, koska ainoa liike oli oli "kukkulan kuningas". Tai helpolla ja helpolla, vatsalihasliikehän se on... Mutta tunnustetaan, että emännälle se ei tiukkaa tehnyt (kiitos kuuluu varmastikin kuntonyrkkeilylle ja sen mukanaan tuomalle "rääkille"). Eli koiruus pallon päälle ja emäntä selälleen lattialle samalla pitäen reisillä pallosta kiinni. Sitä mukaan, kun emäntä teki vatsalihasliikettä, piti koiruuden asentoa muuttaa pallon päällä eli maahan-istu-maahan-istu jne. Kun Noks keskittyy, se tosiaan sitten keskittyy ja tekee siirtymiset todella hienosti emännän mukana. Mutta aina välillä se keskittyminen häiriintyi ja silloin loikattiin pallon päältä suoraan emännän mahan päälle...

Koiruus joutuikin sitten sitäkin enemmän hommia tekemään. Perinteiset alkulämmittelyt ja venytykset tehtiin, jonka jälkeen muistuteltiin mieleen "kurrea" ja nyt oli Noks tämän jo hoksannut hyvin! Tietty välillä tarjoutui nousemaan takajaloilleen seisomaan, mutta suurimmaksi osaksi se takamus pysyi maassa. Tämähän tuli kotiläksyksi edelliskerrasta, mutta arvatkaa vain oliko joku/jotkut tehneet läksyjään? No, ei! Mutta vaikka tulikin lintsattua kotiläksystä, tämä onnistui siis oikein hyvin. Sitten muistuteltiin mieleen "peruuttamista". Emäntä otti tätä vain suoraan taaksepäin, kun vaihtoehtona olisi ollut myös itsensä ympäri pyörittäminen, mutta tätä me ei osata... Suoraanhan Noks peruuttaa todella hyvin ja pitkiä matkoja. Pienemmän pallon pyöritystä otettiin taas sekä eteen, että taakse ja jotain tekee emäntä väärin, koska Noks tuppaa aina vinoon menemään... Ilmeisesti namikäsi on vähän väärässä kohdin? Mutta kuitenkin Noks teki töitä tässäkin varsin paljon ja yritti parhaansa.
Vähän aikaa pidettiin pallolta taukoa, koska nuo kaksi liikettä (kurre ja pallon pyöritys) ovat koiralle yllättävän rankkoja ja se pisti kyllä Nokinkin läähättämään varsin kovasti. Ja emännän varaama juoma maistui Nokille todella hyvin! (aina välillä pieniä määriä kerrallaan). Emäntä onkin ottanut tavakseen laittaa Nokille juomasekoituksen: 1 raaka kananmuna sekoitettuna litraan vettä. Uppoaa koiraan todella hyvin ts juo mielellään, jopa Gami juo tuota varsin suurella innolla! Ja tuleepahan samalla vähän proteiinia treenin aikana. Tauon aikana myös pihalla käymään, jotta koiruus pääsee kinttuaan nostamaan ja tulee vähän raviliikettä rentouttamaan lihaksia.
Seuraavaksi mentiin kokeilemaan "kavaletteja". Nämä oikeasti eivät kuuluneet tähän doboryhmään, mutta ne oli laitettu valmiiksi seuraavaa (kuntoutus)ryhmää varten, joten niitä sai kokeilla. Eli kun kulki hitaasti kävellen rimojen yli (toinen pää koholla, toinen pää maassa), joutui samalla koiruus nostelemaan jalkojaan, keskittymään askellukseen.
Sitten taas varsinaisen dobon pariin ja "tynnyrille". Tällä kertaa otettiin tätäkin sekä eteen-, että taaksepäin. Paremmin meni, kun Noks joutui eteenpäin kävelemään pallon päällä, mutta kun pallon suunta vaihdettiin ja koiruuden olisi pitänyt peruuttaa pallon päällä, niin sepäs meni vaikeaksi! Meni kyllä alkuun emännälläkin, kun ei tajunnut, että mihin suuntaan sen pallon oikeasti piti liikkua, joten yritti sitten sitä liikuttaa väärään suuntaan, kun kouluttajamme yritti samanaikaisesti sitä liikuttaa oikeaan suuntaan... Dilemma? Noh, tajusi se emäntäkin onneksi suht nopeasti! Mutta ei tosiaan koiruus meinannut ollenkaan tajuta, että pallon päällä voi peruuttaa!
Lopuksi otettiinkin vielä kylkivenytykset pallon päällä sekä takaosan venytys pienellä pallolla ennen varsinaisia loppuvenytyksiä. Ja tämän kurssitunnin päätteeksi voi sanoa koiruuden olleen väsynyt! Paljon joutui tekemään, mutta hyvin jaksoi. Kotosalla ei kyllä tarvinnut Nokin unta odotella...