Jeps. Saimme siis ajan osteopaatille Mikkeliin varsin lyhyellä ajalla henkilölle Hanna Kivinen. Emännälle ja koiruuksille täysin uusi tuttavuus, mutta kehuja on kyseisestä henkilöstä kuultu. Mielenkiinnolla sitten emäntä hänelle Nokin vei hoidettavaksi ja samalla vähän vertaili toimintatapojen eroja Piiran suhteen.

Kyseiselle päivällä siunaantui aivan mieletön helle! Auton mittari näytti 33 astetta, kun saavuimme Mikkeliin, joten luonnollisestikin Gami lähti sisälle mukaan siksi aikaa, kun Noks hoidettiin. Ei puhettakaan, että autoon olisi voinut jättää. Alkuun ehdimme tehdä varsin kivan lenkin kävelyteitä pitkin, kun emäntä oli päättänyt lähteä ajoissa liikenteeseen (lomalla). Eihän siinä helteessä paljoa jaksanut liikkua, mutta koiruuksilla tarpeet tuli tehtyä automatkan jäljiltä ja saivat muutoinkin jaloitella.

Heti alkuun Hanna katsoi Nokin liikkeet ulkona ja sen jälkeen kyseli tarkemmin Nokin taustoja hoitojen ym suhteen. Pisti itselleen myös ylös Piiran merkinnät, kun emäntä oli ne ottanut varuiksi matkaan (jotta näkee hoitojen historian). Tämän jälkeen hän tarkisti Nokin seisoessa paikallaan selkärangan liikkuvuuden ja suoruuden sekä ilmeisesti tarkisti onko jossain kuumotusta, koska kättään hitaasti selkää pitkin kuljetti, mutta ei kuitenkaan laittanut selkään kiinni. Ainakin näin emäntä arvelee, ei tullut kysyneeksi. Lisäksi hän tarkisti jalat ja katsoi miten Noks muutoinkin kropaltaan taipuu. Ja tämän jälkeen alkoi varsinainen hoito. Aloitettiin vasemmalta, koska haaverikohdat tulisivat olemaan siellä oikealla puolella. Vasemmassa kyynärnivelessä oli vähän kipua, mutta arveli sen nyt vain johtuvan pelkästään siitä haaverista oksan kanssa. Ristiselässä oli kipukohtia ja niihin Noks reagoi varsin voimakkaasti. Ja syykin löytyi. Kiitos oksan pyörähtämisestä jalkojen alta, oli L2 ja L3 df. kiertyneitä eri suuntiin ts nikamat vinksahtaneet... Hanna onneksi sai ne lopulta järjestykseen ja tällöin loppui Nokin kiemurtelutkin, pikemminkin koiruus alkoi unia vedellä tässä vaiheessa. Oikea SI-nivel oli myös lievästi jumissa sekä oikea kylki jäykempi. Kun Noks oli hoidettu ja lopussa vielä tarkistettu rungon joustavuus ja suoruus, sekä katsottu miten hoidon jälkeen taipuu, antoi Hanna emännälle ohjeet kotiin. Hanna neuvoi tekemään kieppiä niin, että viimeisenä se tehdään vasemmalle. Tällä avitetaan oikean kyljen jäykkyyttä. Lisäksi hän neuvoi myös SI-nivelen avausta takaraajojen venytyksen avulla ja kehotti tätä tekemään tyyliin pari kertaa viikkoon. (Samaa voi tehdä Gamillekin, se ei tee pahaa heikäläisellekään).

Mainittakoon vielä, että samalla, kun Hanna hoiti Nokia, vilkuili hän myös Gamia. Ja Gamihan tietty oli ihan onnessaan ja yritti pusutella välillä. Hanna siinä sitten ohimennen mainitsi, että Gamilla on näköjään niskat jumissa, kun tuolla tavalla istuu... Ja kappas vain. Emäntä otti ja hieroi Gamin seuraavana päivänä ja jumissahan se oli. Eipä olisi oikeasti tajunnut ilman Hanna sanomista...